Що зробити, щоб ваші хатні улюбленці жили довго та щасливо: продукти, яких слід уникати в раціоні

Майже всі тримають вдома котика чи песика. Як відповідальні господарі, ми повинні знати про те, як і чим годувати хатніх тваринок без шкоди для їхнього здоров'я.

На просторах інтернету є ціла купа порад щодо харчування тварин. Але два питання завжди залишаються відкритим: чи корисні яйця та шоколад для шлуночків наших улюбленців?

Яйця

Яйця дуже корисні для тварин
Яйця дуже корисні для тварин

Цей продукт є безпечним як для котів, так і для собак. Ветеринари навіть рекомендують включити цей продукт до основного прийому їжї вашого улюбленця, адже в яйцях багато корисних речовин:

  • Жирні кислоти, фолієва кислота, вітаміни А, В2, В12;
  • в курячому жовтку(сирому) міститься вітамін Д, також летицин;
  • якшо ваш улюбленець хворіє на будь-які захворювання шлунку або печінки, додайте в паціон цей продукт, але перед цим проконсультуйтеся в свого ветеринара;
  • корисно давати яйця разом з шкарлупою, вона мість кальцій, який необхідний багатьом тваринам.

Будьте обережні, тому що яйця – сильний алерген для котів та собак і може призвести до ожиріння вашого улюбленця, тому обов’язково перед будь-якими харчовими добавками консультуйтеся з спеціалістом.

Як часто можна давати яйця

  • не частіше 1-3 рази на тиждень і не більше одного на день;
  • для великих собак 2 рази на тиждень.

Шоколад

Не давайте шоколад вашим тваринкам
Не давайте шоколад вашим тваринкам

Цей солодкий продукт дуже люблять люди, але для тварин він категорично заборонений.

Справа в тому, що шоколад містить теробмін. Теробмін – це стимулятор, який обмежує процеси в організмі котів та собак. Якщо ваша тваринка ненароком з’їла багато шоколаду, потрібно негайно везти на промивання шлунку.

Для тварин зараз існує спеціальний котячий або собачий шоколад. Він складається з природних елементів та вітамінів, які необхідні для вашого улюбленця. Ваші тварини не відчують між звичайним і цим шоколадом рідниці, а от для здоров’я це неабиякий плюс.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини