9 геніальних способів використання меду в побуті: для волосся, сну, дихання, квітів і не тільки

Мед — це універсальний продукт, який ми можемо використати ледве не скрізь: і в приготуванні їжі, і для догляду, і навіть для геніальних хитростей, які не один раз допоможуть вам у побуті.

Смачний та корисний. Дуже корисний. Лише один мед допоможе вам зробити ваше дихання свіжим, позбутися мурах, владнати шлунковий розлад цуценяти та навіть надати волоссю пишності й блиску.

Освіжіть дихання за допомогою меду

Якщо вже не залишилось ополіскувача для рота, використайте медовий розчин. Його рецепт приготування дуже простий: змішайте одну ст. л. меду з однією теплою чашкою води.

Прополощіть рот 30 с цим розчином, а потім водою. Речовини антисептичного характеру в меді знищують бактерії, які борються із зубним нальотом і псують дихання.

Мед знімає свербіж від укусів комах

Щоб швидко позбутися свербежу, слід втерти трохи меду в місце, де вас вкусила комаха.

Протизапальні елементи із заспокійливою дією, на які багатий мед, чудово впливають на подразнення шкіри, зменшуючи при цьому свербіж.

Як позбутися мурах за допомогою меду?

Чудодійна сила меду
Чудодійна сила меду

Для цього вам знадобиться суміш, до якої входитиме:

  • 1 ст. л. меду
  • 2 ч. л. бури

Змішайте ці інгредієнти, перенесіть їх на маленькі картонні шматки. Потім розкладіть їх у місцях, де помітили перед цим неприємних комах. Мурахи полюбляють мед, тому вони заберуть його до своїх гнізд з отруйною для них бурою.

Ваше цуценя об’їлося? Вам допоможе мед!

Якщо ви помітили, що ваше цуценятко поводиться мляво, а його корм у кількості значно зменшився, то він цілком встиг з’їсти зайвого, поки ви не помітили. А мед допоможе вам і тут. Аби тваринці стало значно краще, маленьку ложку, на яку набрали перед цим меду, простягніть цуценяткові та дайте йому все злизати. У цій чудодійній речовині, є спеціальні ферменти, що поліпшують травлення. Уже зовсім скоро ваш пес почуватиметься значно краще.

Проте, зверніть увагу, що у великій кількості мед використовувати не можна. А якщо у вашого цуценяти слабка імунна система, то ліпше обрати інший варіант.

Мед переб’є зайвий гострий смак вашої їжі

Щоб урятувати ваші рот та шлунок від надлишкової пожежі гострої страви, використайте ось такий лайфхак: змішайте одну ст. л. меду з декількома краплями лаймового соку. Потім додайте цю суміш до вашої страви. Вона допоможе пом’якшити смак.

Мед — чудовий помічник, що додасть блиску вашому волоссю

У цьому випадку мед кидає виклик навіть сонцю, яке сушить ваше волосся.

Вам знадобиться розчин із двох ст. л. меду та такої ж кількості оливкової олії. Цю суміш нагрійте у мікрохвильовці та нанесіть на весь волосяний покрив. Загорніть голову в рушник та залиште так на 30 хв. Потім ретельно змийте.

Мед сприятиме швидшому загоєнню ран

9 способів, які доводять надзвичайну користь меду
9 способів, які доводять надзвичайну користь меду

Усе більше й більше переконуєтесь в універсальності цього продукту? А як вам той факт, що мед стане вашим порятунком, коли ви отримали рану й немає чим зарадити?

Молекулярні частинки меду добре борються з мікробами, що можуть викликати інфекції у подальшому майбутньому. Окрім цього, ще однією надприродною здатністю цього інгредієнту є уміння тримати молекули води, що не дає можливості створюватися новим рубцям.

Вам необхідно діяти так:

  • вимийте та просушіть постраждале місце
  • нанесіть на своє поранення невеликий медовий шар
  • накрийте це пов’язкою

Допомога сну

Якщо на вас напало безсоння, то ложка меду пере сном врятує вас від цього. У медові є речовина під назвою триптофан, завдяки якій виникає непереборне бажання поспати.

Мед протримає зрізані квіти у вазі значно довше

Гарні квіти у красивій вазі — окраса будь-якої оселі. А щоб ці квіти простояли довше, маємо для вас одну хитрість. Одну ст. л. меду перемішайте з однією ст. л. оцту. Таку суміш додавайте щоразу, коли змінюєте воду у вазі. Це забезпечить живлення квітам та несприятливе середовище для бактерій.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини