Рубрики: Лайфхаки

Жодної плісняви та конденсату на вікнах: один дешевий підручний продукт легко вирішить проблему

З похолоданням на вікнах утворюється конденсат, але його поява не є шкідливою для вашої домівки, набагато гірше те, що з'являється після конденсату - пліснява. Як не дати конденсату перетворитись в плісняву - читайте далі.

Якщо на ваших вікнах невелика кількість кондесату – це нормально, але коли ваші вікна повністю вкриті каплями води та стікають на підвіконня, утворюючи калюжі – слід приймати певні міри.

Сам конденсат в собі не несе ніякої шкоди, але якщо його ніяк не прибирати, то через нього утворюється пліснява, з якою боротись майже неможливо.

Одного протирання не буде достатньо

Причини появи конденсату

  • Тонкі склопакети, що не підходять для нашого клімату. Це проблема, якої припустився той, хто ці вікна встановлював.
  • В повітрі завжди є % водняної пари, яка перетворюється на капельки води при зниженні температури. Якщо гаряче повітря зіштовхується з холодним вікном – миттю утворюються крапеньки на скляній поверхні.

Щоб зменшити кількість конденсату на вікнах, застосуйте простенькі домашні лайфхаки:

  • Візьміть глибокий посуд та насипте в нього солі, щоб сіль вбирала в себе зайву вологу. Сіль – натуральний продукт, який допомагає вам справитися з надмірною вологістю в домі. Слідкуйте за її кольором та станом: якщо вона потемніла, або ви бачите, що вона вже дуже волога, замініть новою партією солі.
  • Наповнювач для котячого лотка. Цей спосіб вас приємно вразить. Тепер не тільки для вашого котика є попит на котячий наповнювач, а й для вас теж! Візьміть довгу шкарпетку та заповніть її цим ж наповнювачем, залиште на підвіконні і спостерігайте за результатом. Як і з сіллю, скідкуйте за тим, на скільки вологою стане шкарпетка.
Ваш улюбленець точно не буде проти
  • Одноразовий осушувач. Його можна придбати в будь-якому онлайн магазині з відповідними товарами. Все, що вам потрібно – прочитати інструкцію та поставити його в куточку на підвіконня.
Поділитися