Що додати у воду, щоб пельмені не злипалися і не розварювалися: придбайте всього один секретний інгредієнт

Хто не любить смачні та ситні м'ясні пельмені? Втім, куштування страви не принесе вам задоволення, якщо пельмені будуть розвареними або взагалі злипнуться. Як цьому забопігти?

Виробники пельменів позиціюють цю смачну страву як найпростіший обід або вечерю, яку тільки можна вигадати. Уся реклама заточена на те, що заморожені пельмені достатньо просто кинути в окріп та почекати, доки вони приготуються. Саме тому чимало господарок та господарів навіть не підозрюють, чому страва з тіста у процесі приготування розварюється та злипається.

Звісно, нікому не хочеться “давитись” несмачними шматками тісто, що злиплось. Саме тому процес приготування пельменів насправді не завершується на їхньому ліпленні. Так, аби почастувати кругленькими та цілими пельменями, потрібно знати декілька простих секретів їхнього приготування. Запам’ятайте прості лайфхаки та дивуйте всіх своїми знаннями в кулінарії.

Що додати у воду, аби пельмені не злипались

Б’ємось об заклад, що навіть ті, хто готує пельмені ледве не кожного дня, іноді стикається з проблемою “злипання” кульок із тіста. Неважливо, чи ви збираєтесь приготувати куплений напівфабрикат або заздалегідь самостійно зліпили пельмені – з цією проблемою стикаються абсолютно всі.

Як готувати пельмені, щоб вони не злипались
Як готувати пельмені, щоб вони не злипались

Експерти кулінарної справи поділились банальним лайфхаком, який не лише зробить майбутню страву смачнішою, а й допоможе уникнути злипання. Так, перед тим, як вкинути у киплячу воду пельмені, туди потрібно додати дрібно порізану цибулю. Таким чином пельмені не будуть злипатись, а бульйон після приготування також можна буде випити.

Що додати у воду, щоб пельмені не розварились

Проте, злипання – далеко не єдина проблема, з якою стикаються люди під час приготування смачного обіду чи вечері. Доволі часта “пастка”, до якої попадають кухарі-любителі – це розварене тісто та напівсирий фарш усередині. Проте, експерти передбачили й таку проблему та розповіли, як просто раз і назавжди забути про подібну неприємність.

Як приготувати пельмені, щоб вони не розварювались
Як приготувати пельмені, щоб вони не розварювались

Для того, щоб пельмені готувались рівномірно, а тісто та фарш було готовим одночасно, до киплячої води потрібно додати столову ложку оцтової кислоти 6%. Цей інгредієнт значно зменшує час приготування сирого фаршу, відповідно – тісто та м’ясо доходять до потрібної кондиції одночасно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини