Мої махрові рушники стали жорсткими: золоті поради від свекрухи, які допомогли повернути їм колишню м’якість

Іноді так буває, що махровий рушник, який колись був м'яким і ніжним, раптом стає жорстким і грубим. Що робити, щоб цього не сталося, і як врятувати рушник, якщо це вже сталося.

Вибираємо правильно рушник

Насамперед потрібно підійти з усією відповідальністю до вибору рушника. Звертаємо увагу на щільність ворсу, вона має бути від 300 до 450 г/кв. м. Чим більша щільність, тим приємніший виріб буде на дотик, і тим довше він служитиме нам. По довжині ворсу варто обирати золоту середину. Занадто довгі ворсинки швидко скочуються, а занадто короткі будуть погано вбирати воду.

Краще трохи переплатити, але взяти те, що не розчарує нас згодом. Чому так відбувається, що рушники стають твердими? Усуваємо причину. Жорстка вода є однією з причин того, що рушники втрачають колишню м’якість. Солі, що містяться в твердій воді забивають ворсинки і через це їхній вигляд та якість змінюються в гірший бік.

Усі махрові вироби не люблять прання порошком, для цього краще використовувати рідкі миючі засоби. Якщо ж ви все-таки використовуєте порошком, слід включати режим додаткового полоскання і не економити на воді. Неправильний вибір режиму прання. Рушники, так само як і інші вироби, потрібно прати з огляду на рекомендації на ярличку.

На замітку. Звичайні рушники перуть за температури не більше 60 градусів, якщо на ярлику не вказано інше. Якщо це велюровий рушник, то рекомендована температура не вище 40 градусів.

Помилки по догляду, які ми часто допускаємо:

Махрові вироби не бажано гладити, адже при цьому порушується м’яка та пухнаста структура. Якщо така необхідність, краще скористатися відпарювачем або парогенератором. Сушити рушники краще на свіжому повітрі чи в сушильній машині. Тоді рушники залишаються м’якими та пухнастими.

Не можна прати рушники з речами, на яких є кнопки, липучки, ґудзики, інша фурнітура, все те, що може зашкодити махровій тканині. Не варто додавати при полосканні надто багато кондиціонера для білизни. Кондиціонер обволікає кожну ворсинку і тим самим зменшує махровість. Таким чином рушники стають грубішими.

Порада експертів: як повернути м'якість махровим рушникам
Порада експертів: як повернути м’якість махровим рушникам

Що робити, щоб рушники довго залишалися м’якими?

  • Додаємо оцет при пранні. 100 мл столового оцту на барабан пральної машини.  Він пом’якшує воду і видаляє усі неприємні запахи.
  • Використання солі при пранні. 3 ст. ложки солі розводять у невеликій кількості води та вливають разом із гелем для прання у пральну машину.
  • Додавання соди. 5 ст. ложки соди додають при пранні.
  • Комбінований спосіб. 100 мл столового оцту та 100 г соди додаємо в машинку при пранні.

Всі ці засоби чудово пом’якшують воду, рушники залишаться м’якими.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини