Сусідка Маруся показала лайфхак, як рівненько побілити дерева: протестувала цей спосіб. Ну така краса

Стаття для тих, хто має сад, дачу, будинок у селі. У садівників та городників роботи навесні та восени повно, у тому числі й дерева побілити треба.

У середньовічній Європі, наприклад, побілка дерев була способом зазначити межі земель, відділювати власність.

Весняна побілка дерев

Ми зазвичай білимо дерева навесні, хоча агрономи радять це робити і восени. Свій сад, за парканом теж може в когось ростуть дерева: берізка, клени, акація. Усі їх треба побілити. Дуже некрасиво виглядають дерева, якщо вони побілені на різній висоті. Деякі господарі завжди стежать за цим, і коли білять, беруть з собою рейку, прикладають її до дерева і відзначають висоту. А нещодавно ми дізналися лайфхак, який нам сподобався.

Беремо мотузку і зв’язуємо нею між собою дерева. Чому не рейку? Дерева можуть бути посаджені нерівно, і тоді рейка покаже різну висоту. А мотузка все вирівняла. Прив’язуємо мотузку або шпагат. Обплутуємо нею всі дерева на одній висоті і білимо! Білимо зазвичай гашеним вапном, хоча можна білити і водоемульсійною фарбою. Важливо! Білити стволи дерев треба на висоту 1/3. Якщо на цій ділянці зустрічаються гілки, вони теж обробляються.

Садівники розповіли, як треба білити дерева з користю
Садівники розповіли, як треба білити дерева з користю

Побілка допомагає захистити дерево від шкідників і хвороб, таких як грибкові захворювання і комахи. Біла фарба може відбивати сонячне світло, що ускладнює умови для розвитку шкідників. В деяких випадках побілка може запобігати вицвітанню кори дерева, що виникає внаслідок ураження сонячними променями. Проте важливо використовувати безпечні для дерев матеріали і методи, оскільки некоректно застосована побілка може завдати шкоди.

Побілка не тільки корисна деревам, а й приносить естетичне задоволення людям. Приємно дивитися на побілені дерева вздовж доріг, у парках та скверах, у дворах людей та на пришкільних ділянках, у містах та селах. Цей метод залишається популярним у сучасному сільському, міському садівництві і лісовому господарстві.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини