Коли я мию вікна, у мене завжди під рукою є совок та старі колготки: віконця блищать чистотою. Мої хитрощі

Як ви вже могли зрозуміти із заголовка, сьогодні поговоримо про вікна, а точніше про методику, яка дозволяє їх очистити від будь-якого бруду. Більше того, вони залишатимуться чистими цілий рік.

Тож кожній домогосподарці варто знати цей секрет. Зимовий сезон своє відгуляв, поморозив нас гарненько, але тепер настав час весни. Вже на вулиці потеплішало, виглянуло сонечко та показало, наскільки вікна стали брудними за час зими. Цю проблему, звісно, потрібно вирішувати. Кожна домогосподарка знає, наскільки це важка праця, відмивати вікна після зими, оскільки за кілька місяців вони встигають покритися шаром пилу та бруду. Адже так хочеться, щоб вони завжди залишалися чистими.

Оскільки вікна доводиться за рік відмивати по 3-4 рази, така робота забирає багато часу та сил. Повірте, достатньо лише одного разу відмити вікна, щоб позбутися цього головного болю на цілий рік. Навесні у господарок чимало клопоту, зокрема, миття вікон. Це стала традиція, яка ознаменовує готовність до наступу нового сезону. Відполірувати вікна без розводів досить складно, тому що багато магазинних рідин просто розмазують бруд по склу. Набагато краще для цієї справи підійдуть домашні пристрої та кілька доступних засобів.

Як помити вікна?

Миття вікон – завдання надзвичайно трудомістке, у багатьох не вистачає терпіння полірувати скло кілька годин. Але є і хороша новина, щоб прискорити процес не потрібні дорогі спреї з магазину, все необхідне у нас під рукою. Для підтримки чистоти в будинку, використовуйте пластиковий совок з гумовою кромкою, капронові колготки, а також домашню суміш для чищення, яку можна приготувати всього за кілька хвилин. Для початку готуємо саморобну рідину для миття вікон. Нам знадобиться 100 мл оцту, півлітра води, 1 чайна ложка засобу для миття посуду, а також сік половини лимона та кілька крапель гліцерину.

Спеціалісти показали ефективний метод очищення вікон
Спеціалісти показали ефективний метод очищення вікон

Замість рідини для миття посуду можна взяти кондиціонер для білизни або омивача лобового скла. З’єднайте у мисці всі інгредієнти, ретельно перемішайте. Перелийте готову суміш у пляшку з розпилювачем. Засіб для миття вікон готовий! Просто розпиліть рідину на брудне скло, а потім почніть мити їх як звичайно за допомогою серветки з мікрофібри. На другому етапі нам знадобиться совок, а точніше гумка на кінці. Плавними рухами видаліть із вікон зайву піну, і лише потім беріться за капронові колготки. Еластичний матеріал добре полірує вікна, не залишаючи на поверхні подряпин і розводів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини