Посипала килими сіллю і в пральну машину додала, а ще погладила праскою: свекруха не перестає дякувати

Ми звикли використовувати сіль виключно з кулінарною метою. Вона є справжнім помічник у побуті. Однак, на цьому її можливості не закінчуються.

Нещодавно ми відкрили кілька дивовижних способів використання солі, про які раніше не знали чи не пробували.

Відмити суперклей з рук допоможе сіль

Потрібно просто у вологі руки взяти сіль та інтенсивно потерти. Від суперклею не залишиться і сліду.

Яйця не потріскаються у солоній воді

Щоб яйця не тріскалися при варінні, просто додай до кип’яченої води трохи солі. Підсолена вода не дасть яйцям потріскатися.

Висипаємо сіль на дно духовки та позбавляємося запаху

Бувало, готуємо курку в духовці, а тут жир починає капати на дно і горіти, вся кухня в диму. Жах! Але є вихід: сіль. Як тільки помітили, що жир протікає насипаємо на нього сіль, вона запобігає горінню і в результаті немає стороннього запаху. Курка врятована, а в будинку – аромат смачної вечері. Просто сіль, як чарівна паличка, прибирає неприємності!

Сіль – безпечний помічник у боротьбі з мурахами

Сіль може бути ефективним засобом боротьби з мурахами. Якщо ви помітили мурах у будинку або на ділянці, посипте сіль уздовж шляхів, якими вони пересуваються. Сіль створює бар’єр, який мурахи обходять через її огидний смак для них. Також можна приготувати розчин із води та солі та обробити їм місця, де з’являються мурахи. Розчин буде відлякувати мурах і допоможе позбутися їх. Цей метод безпечний для домашніх тварин та навколишнього середовища

Додаємо сіль у барабан пральної машини

Навіщо? Тут все просто: сіль допомагає позбутися забруднень, зберегти речам колір, пом’якшити водопровідну воду, а також усунути надлишок порошку. Крім того, за словами досвідчених господинь, сіль швидко справляється з жовтим і сірим нальотом, що є присутнім на одязі, пом’якшує речі, робить їх приємними на дотик.

Сіль запобігатиме замерзанню одягу під час сушіння в мороз

Додайте сіль у пральну машину під кінець циклу прання та речі не замерзнуть на морозі. Цікаво, що мороз ще й захищає речі від бактерій та пилових кліщів. От би ми раніше знали про цей спосіб!

Експерти назвали кілька нестандартних способів використання солі у побуті
Експерти назвали кілька нестандартних способів використання солі у побуті

Як чистять килими?

Повернути покриттю чистоту, свіжість та яскравість забарвлення (за умови, що він не сильно забруднений і на ньому немає складних плям) допомагає звичайнісінька кухонна сіль. Виявляється цей недорогий продукт, який знайдеться на будь-якій кухні, відмінно чистить килими. Підготуйте сіль та щітку. Для маленьких килимків або доріжок буде достатньо 2-3 столових ложок солі, для великих виробів – 5-6 ложок із гіркою.

Помірно розподіліть сіль по килиму. Посипте солоними кристаликами всю поверхню покриття і дайте їм попрацювати протягом 15-20 хвилин. Цього часу вистачить, щоб сіль змогла добре ввібрати в себе бруд, освіжити та продезінфікувати килим. Через 20 хвилин пропилососьте килим або приберіть з нього сіль віником. І вуаля – він знову виглядає як новий!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини