Білий чи чорний: який хліб корисніший, а який шкідливий і чому

Від чого залежить користь різних видів хліба, який варто обрати, чи дійсно білий хліб краще, ніж чорний, а який узагалі не можна їсти? Ми знайшли відповіді на всі питання, які можуть цікавити вас при виборі хліба.

При виборі ми часто застигаємо на місці, вагаючись, що слід обрати. Не винятком з цього правила став і хліб, який незмінно є на кожній кухні. А от чи правильний та корисний хліб ви обрали?

Який хліб корисніший?

Виявляється, немає різниці який хліб обирати, тому що вони однакові за користю. Однак, це правило діє лише тоді, коли борошно для випікання цих продуктів обрали грубого помелу.

Однак експерти зазначають, що найкориснішим з усіх видів хліба є цілозерновий житній хліб.

Тепер у магазині не оминайте прилавки з житнім хлібом

Яке борошно найкраще для хліба?

Для різних видів хліба використовують різні види борошна: білий — печуть з пшеничного, чорний — з житнього, до якого можуть замішувати ще й пшеничне. А от цілозерновий виготовляють з цілого зерна, а не його частинок. Тому він має всі необхідні цінні речовини.

Професіонали радять обирати хліб, який виготовляють з борошна грубого помелу, тому що навіть після випікання він зберігає високий уміст клітковини та вітамінів. У звичайному хлібі немає корисних речовин, бо його випікають з очищеного борошна, де під час обробки всі поживні речовини зникають, а клітковини дуже мало.

Також виявилося, що житнє борошно грубого помелу куди ситніше, тому, якщо обрати для харчування саме його, то наїдатиметесь ви швидше та не будете переїдати. Окрім цього, волокна жита дуже легкі для організму, на відміну від зерен пшениці, які залишають більше жиру в клітинах організму. Тому житній хліб і є найменш калорійним — 165 ккал.

Зверніть увагу, що цей вид хліба прискорює обмін речовин, впливає на краще засвоєння поживних мікроелементів та зменшує імовірність появи серцево-судинних захворювань.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини