Як за секунду позбавитися від кісток в оселедці: хитрий спосіб від кухарів у ресторанах

Смачна та ароматна риба, яка заполонить ваше серце. Єдиним нюансом у її приготуванні є підготовка до процесу. Особливо момент, коли треба прибрати кістки та шкірку. Проте, є швидкий спосіб, який вам точно допоможе в цьому.

Коли ми беремося готувати рибу, то прагнемо відчути ось цей приємний смак м’якого продукту, що просто тане в роті. Однак, є одне але. І це підготовка рибини до подальшого процесу приготування страви. Адже за тим ніжним смаком приховується страшне небажання чистити цей продукт. Знімати шкірку, діставати нутрощі та виймати кістки — це та частина, до якої ще варто підготуватися морально.

Утім, професійні шеф-кухарі розкрили секрет, яким вони користуються й самі, коли діло доходить до чищення кісток у рибі. Зокрема, ця порада гарно працює, коли вам треба готувати оселедець.

Як просто та швидко почистити оселедець від кісток?

Є простий прийом, для якого вам не треба виконувати жодної ювелірної роботи та довго стояти над чищенням риби й пошуком всіх малесеньких кісток у ній.

Перш за все відріжте хвіст оселедця та його голову. Це відкриє вам доступ усередину.

Потім візьміть рибину у праву руку (якщо ви лівша, то відповідно – у ліву). Покладіть рибину в напрямку до хвоста. Тепер великий палець покладіть на сам хребет біля основи прям під м’ясо. Після цього просувайте його до хвоста.

Коли ви закінчили з цим, то відділіть частинку філе від кісток. Зазвичай найсмачніша частина оселедця й надалі тримається за кістки та хребет риби, тому сміливо заберіть їх звідти.

Ось таким буде результат вашої роботи
Ось таким буде результат вашої роботи

Зазвичай після такої махінації більшість кісток відділяються, однак можуть залишитися ще декілька. Їх буде всього лиш 3-4, але вони будуть доволі помітні, тому витягнути їх не становитиме проблеми.

І вуаля! Філе оселедця готове для приготування та створення нових шедеврів на вашій кухні!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини