Які дрова погано гріють вашу домівку: дерево, що швидко згорає та не дає тепла

Якщо ви опалюєте свій будинок дровами, то необхідно знати, які дрова не принесуть вам користі, а навпаки, лише створять ілюзію тепла, а насправді - швидко згорять.

У продовольчих магазинах продають двора різного типу та з різних дерев, але виробники не напишуть на упаковці, чи годяться ці дрова насправді для того, щоб забезпечити тепло у вашому будинку. Є певна деревина, яка не придатна для надання довготривалого ефекту. Вона сильно горить та так само швидко тліє, залишаючи після себе не тільки холод, а й неприємний запах.

Добре обирайте дрова, які будуть довго тримати тепло
Добре обирайте дрова, які будуть довго тримати тепло

Багато українців у стані війни повернулись до опалення дровами, тому що це ефективніше, коли вимикають тепло у батареях для тих, хто проживає у приватних будинках та має піч або камін.

Запам’ятайте для себе декілька порід дров, які не варто використовувати для опалення будинку, тому що це буде безрезультатно.

Осика

Краще використовувати деревину з більшою тепловіддачею
Краще використовувати деревину з більшою тепловіддачею

В осики надзвичайно низька тепловіддача. Такі дрова знадобляться, якщо ви влітку влаштовуєте пікнік біля вогнища, або просто хочете розпалити камін у будинку для створення атмосфери. Якщо у вашому арсеналі вже є осика, використовуйте її в першу чергу, щоб розпалити вогнище, а далі можна докинути хороших дров.

Сосна

Сосни також годяться для виїзду на природу або домашніх посиденьок біля каміну. Якщо ваш камін захищений склом, тоді можна використовувати ці дрова, а іншому випадку – вони дуже “стріляють” і засмічують димар.

Тополя

Окрім того, що це найгірші дерева для опалення, вони не можуть довго зберігатися, тому що починають прогнивати. Ці дрова не годяться ні для чого.

Верба

Ціна на вербові дерева невелика, але це не говорить про те, що вони дієві для того, щоб отоплювати приміщення, як слід. Ці дрова, як солома, бо горять миттєво і залишають після себе лише маленький слід.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини