Рубрики: Цікаве

Ніколи не здогадаєтесь, навіщо досвідчені домогосподарки кладуть сіль у газову духовку: дієвий лайфхак

Домогосподарки розкрили простий секрет, який економить купу часу та нервів. Просто покладіть сіль у газову духовку, щоб більше ніколи не стикатись з проблемами

Кожна досвідчена домогосподиня береже у своїй голові чи спеціальній книзі сотні унікальних рецептів та цінних порад або, як звикли казати сьогодні, лайфхаків. Господарки передають неоціненні знання з покоління в покоління – діляться своєю мудрістю та досвідом. Якщо вам набридло, що випічка, пироги та бісквіти постійно пригорають до форм, скористайтесь порадою від досвідчених домогосподарок.

Лайфхак від кулінарів

Основна проблема, з якою стикаються власники газових духовок – це постійне пригорання випічки до форм. Це зумовлено тим, що тепло у таких газових приладах розподіляється нерівномірно, а отже низ пирога чи кексу може згоріти, а середина залишиться при цьому сирою. Для того, аби раз і назавжди розв’язати цю проблему, запасіться звичайною кухонною сіллю.

Що робити, аби випічка в газовій духовці не підгорала

Основний секрет полягає в тому, що кам’яна сіль поглинає жар, пропускає крізь себе та рівномірно розподіляє тепло по газовій духовці. Таким чином страви, які запікаються всередині, не пригорають і рівномірно готуються. Більш того, завдяки кам’яній солі випічка не пересихає й залишається рум’яною.

Що робити з сіллю, щоб випічка була ідеальна?

Перш за все, візьміть старе деко або те, яким вже не користуєтесь. Придбайте дві пачки найдешевшої кам’яної солі та висипте його на поверхню деко. Тепер це – джерело органічного та рівномірного тепла, яке ви можете використовувати по-різному, в залежності від проблеми, з якою стикнулись.

Якщо у вас у газовій духовці постійно пригорає дно випічки, то потрібно розмістити деко з кухонною сіллю на самий низ духовки. Втім, лайфхак працюватиме навіть, якщо поставите деко на верхній рівень духовки.

Лайфхак від досвідчених домогосподинь

Якщо ви стикаєтесь з проблемою, коли верх хліба, булочок, кексів чи пирогів не пропікається, то деко з сіллю потрібно розмістити на рівень вище випічки. Таким чином тепло, яке сіль спочатку поглинає, а потім віддає, буде допомагати верхівці вашої страви рівномірно випікатись.

Втім, буває, що страви в духовці не пропікаються лише з одного боку. Тоді потрібно поставити деко на дно пристрою, аби кам’яна сіль розподіляла жар з самого низу духовки. Коли випікаєте хліб, то форму з випічкою можете взагалі ставити на саме деко з сіллю. До того ж не поспішайте змінювати сіль, коли вона пожовтіла – у такому разі вона все ще здатна розподіляти жар.

Поділитися