Експерти назвали 5 кулінарних міфів, у які час перестати вірити: про макарони, м’ясо, овочі та навіть омлет

Перевірений часом – це не завжди про якість та ефективність. Про які старі кулінарні міфи варто забути, адже науковці вже давно довели, що ці речі не мають нічого спільного з реальністю?

Усі ми звикли дослухатись до старших і мудрих людей, а також дізнаватись щось нове зі старих кулінарних книг. Втім, за останні роки наука серйозно просунулась, а разом із нею спеціалісти з’ясували, що насправді ті речі, в які мільйони людей вірили все життя, насправді не мають нічого спільного з реальністю. Отож, час відсунути старі книги подалі, а бабусям та дідусям розповісти дещо цікавеньке…

Свіжі – смачні, заморожені – погані

Будь-яке категоричне та ультимативне твердження відповідає дійсності лише частково. Хоча спростовувати смак та якість овочів з власної грядки важко та навіть недолуго, стверджувати, що заморожені овочі – це погано, також недоречно. Так, при правильному заморожуванні та розморожуванні продуктів, ви навіть не зможете впізнати овоч чи інший продукт, який лежав у морозильній камері.

Промивання макаронів

Забобони стосовно промивання мучного продукту – один із найпоширеніших міфів, які лише існують на українській кухні. Раніше макарони промивали, аби вони не злиплись після застигання, втім сьогодні пасту та інші види макаронів виготовляють із твердих сортів пшениці, тому промивати їх водою після варіння не треба. Опустіть макарони в холодну воду лише, якщо вам потрібно досягти стану аль-денте.

Макарони необов'язково промивати
Макарони необов’язково промивати

“Кров” зі стейка

Чимало людей бояться їсти середньо просмаженні стейки, адже вважають рожевий сік, який витікає з м’яса, кров’ю. Насправді це – міоглобіном, білок, який міститься у м’язових тканинах тварини та відповідає за створення резерву кисню. При споживанні цієї рожевої рідини ви ніяким чином не зможете отруїтись.

Молоко в омлеті

Існує думка, що для того, щоб отримати “пишний” омлет, потрібно додати до яєць молока. У дійсності молочний продукт не додає страві магічної повітряності, а лише затягує процес приготування. Для того, щоб зробити омлет пишним, потрібно обсмажувати його за низької температури.

Молоко не допомагає омлету
Молоко не допомагає омлету

Овочі та вітаміни

Б’ємось об заклад, ви неодноразово чули про те, що після термічної обробки всі овочі втрачають свої корисні властивості, тому їх обов’язково потрібно їсти виключно свіжими. Спішимо вас потішити – можете смажити цибулю, варити моркву та взагалі піддавати високим температурам абсолютно всі овочі. Так, вчені довели, що частина вітамінів, які містяться в овочах, після термічної обробки не “випаровуються”. Це вітаміни A, D, E і K. А ось вітаміни В і С є водорозчинними, тому після приготування переходять у стан рідини – їх можна споживати з бульйоном.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини