Коли садити кукурудзу навесні 2023: найкращі дати і народні прикмети для багатого врожаю

Кукурудза справедливо вважається однією з найпопулярніших культур у всьому світі. Розповідаємо, як правильно висаджувати рослину, аби отримати щедрий врожай

Варена, смажена, консервована, печена й на пару – кукурудзою в будь-якому вигляді полюбляють смакувати мільйони людей у всьому світі. Ця культура без перебільшення вважається однією з найпопулярніших у різних країнах. Кукурудза містить чимало корисних мікроелементів і вітамінів, а також має неймовірний смак. Втім, чи так важко її вирощувати? Ділимось головними хитрощами.

Коли садити кукурудзу навесні 2023

Кукурудза – теплолюбна рослина, тому кидати зерна у холодну землю не просто не рекомендується, а навіть забороняється. Зауважте, якщо посадити культуру занадто рано, зерна можуть покритись пліснявою та не дадуть багатого врожаю. Крім того, рослина буде пошкоджена дротяником.

Коли висаджувати кукурудзу у відкритий ґрунт навесні 2023 року
Коли висаджувати кукурудзу у відкритий ґрунт навесні 2023 року

Враховуючи особливості клімату та останні показники на термометрах, експерти рекомендують починати посадку кукурудзи не раніше середини квітня. Оскільки в Україні весна цьогоріч виявилась доволі холодною, то культуру потрібно садити не раніше травня. Городники радять орієнтуватись на місячний календар, згідно з яким, найкращими датами для висаджування рослини є 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 13, 14 травня.

Народні прикмети для багатого врожаю кукурудзи

Досвідчені городники звертають особливу увагу не лише на практичні й наукові поради, але й на підказки природи. Здавна садівники прислухались до знаків, які подає їм навколишній світ – наші пращури повсякчас орієнтувались на них і завжди мали відмінний і смачний врожай. Так, наприклад, здавна прийняти садити кукурудзу, коли почали квітнути вишні.

Які народні прикмети обіцяють щедрий врожай кукурудзи та інших рослин на городі
Які народні прикмети обіцяють щедрий врожай кукурудзи та інших рослин на городі

До слова, на деякі народні прикмети потрібно звертати увагу дещо раніше. Так, наприклад, якщо у Святвечір 6 січня падав м’який сніг і була місячна ніч, то точно слід чекати на щедрий врожай. Якщо ж на вулиці тепло, а сніжних опадів немає, пращури остерігались неврожаю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини