Як раніше вже не буде: в українських магазинах скоро подешевшає цибуля. Коли знизяться ціни?

Останнім часом експерти погнозують різке падіння цін на деякі продукти у супермаркетах. Цього разу мова йде про цибулю, стало відомо точні дати зниження ціни.

Українські аграрії зізнаються, що зараз представлений доволі великий асортимент цибулі, тому ціни на них можуть значно зменшитися. Рання цибуля вже доступна по 45-49 гривень за один кілограм, що є дешевше на 14%, ніж раніше. Ще тиждень тому ціна була дещо більшою і вона поступово йде на спад. Крім цього, минулого тижня фермери почали масово збирати цибулю – можна сміливо сказати про те, що вродила вона дуже добре.

Також експерти кажуть, що різке падіння ціни спричинене відсутністю раннього врожаю цибулі в Туреччині та Єгипті. Як відомо, цибуля в цих країнах з самого початку була дешевшою, саме тому в Україні було складно на ній зекономити. Фермери додають, що падіння цін продовжиться у звʼязку з тим, що на продукт починає рости попит, але значно зменшується пропозиція. Цибуля зараз не на високому рівні торгівельної активності, тому ціни на цей продукт переглядаються ледь не кожного дня.

В Україні різке падіння цін на цибулю

Сьогодні ціни на цибулю в різних супермаркетах не сильно відрізняються:

  • Сільпо. Рання ріпчаста цибуля станом на 22 червня 2023 року коштує 4 гривні 90 копійок за 100 грамів, а червона цибуля досяє позначки у 6 гривень 50 копійок за 100 грамів.
  • АТБ. Рання ріпчаста цибуля коштує 4 гривні 70 копійок, а червнова цибуля – 4 гривні 50 копійок.
  • МЕТРО. Ранна цибуля тут коштує 54 гривні за кілограм, а-от червона цибуля вартує точно так само. Поки це найдорожчі ціни в супермакеті за популярний продукт.

Сподіваємося, що ціни на продукти почнуть падати швидше, ніж ми того очікуємо і похід до магазину не буде супроводжуватися переживанням стосовно цін на продукти.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини