Буде вдвічі крупніша: як правильно і як часто поливати малину на дачі, щоб ягода виросла солодкою

У розпал сезону малини дізнайтеся, як правильно за нею доглядати та як часто поливати, аби кущі давали максимальний врожай, а також не хворіли.

Малина — це справжній смак літа, який обожнюють і дорослі, і діти. Ну, а вирощувати її — не дуже і просто на дачі. Кущі, хоч і, на перший погляд, не здаються примхливими, але вони дуже багато ресурсів потребують. Підкормка, обрізання та головне — правильний полив.

Найкращі сорти малини
Агрономи назвали найкращий графік поливу малини влітку

Корені рослини розташовуються близько до кущів, а тому слід вносити воду у ґрунт у міру підсихання землі та із розрахунку 35-40 літрів на 1 квадратний метр. Молодій малині потрібно більше рідини, тому цю городину слід поливати навіть пару разів на день, якщо погода дуже посушлива.

Крім цього не можна допускати, щоб на листя потрапляли краплі, адже під дією сонця вони можуть лишити опіки жовтого кольору.

Також потрібно пам’ятати про підкромку. Це необхідно зробити для того, щоб гілки набралися корисних речовин і давали рясний врожай. Звернути увагу слід у бік азотно-калійних добрив.

Як зрозуміти, що малині недостатньо води?

Найкращі сорти ремонтантної малини, яка дає солодкі плоди
Агрономи назвали найкращий графік поливу малини влітку

Якщо у вас на ділянці ростуть багаторічні кущі, слід звертати увагу на те, як ростуть саме молоді паростки. Тонкі, бліді та легко гнуться — однозначна ознака того, що ягоди не можуть отримати достатньо води, а волога дуже швидко випаровується із землі, де росте малина.

У степових спекотних регіонах обкладають навіть сухою травою, роблячи мульчування. Ця дія зменшує витрати поливу та утримує вологу всередині ґрунту. Можна його робити навіть восени після сезону.

Нагадаємо, що малині можна вносити воду не лише під корінь. Підійде також крапельний полив та полив через канавки. Проте, слід враховувати кліматичні особливості регіону і час доби.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини