Рубрики: Цікаве

Саджаю всього 1 кущ кабачка, а врожай потім нема куди дівати. Як без догляду виростити багато кабачків

Кабачки — універсальна городина, яка дуже полюбилася всім завдяки універсальності смаку і простоті приготування. Дізнайтеся, як виростити овочі так, щоб не потрібно було б за ними щодня доглядати.

Кабачки — чудова городина, яка здавна полюбилася українцям. Неможливо точно сказати, коли наші люди почали її вирощувати, але прижився цей представник гарбузових дуже добре на ділянках українців.

Досвідчена городниця розповіла, як примножити врожай кабачків

Чи правда, що ця рослина може рости без догляду? Дійсно це так, але слід зауважити, що за великим рахунком толку з неї в такому випадку буде мало, адже з’являться пустоцвіти, плоди виростуть мізерними та з хворобами. Втім, можна мінімізувати клопоти і виростити справжніх велетнів.

Досвідчена городниця розповіла, як примножити врожай кабачків

Секрет здорової городини, яка не буде турбувати вас багато протягом сезону полягає в тому, щоб правильно її підготувати до висадки. По-перше, насіння перед висадкою слід змочити, а далі помістити у торф’яні горщики розміром 10х10 сантиметрів. Перед тим, як внести розсаду у землю, у лунки бажано додати перегною. Сам ґрунт, де буде проростати майбутній врожай, потрібно зробити пухким, аби він пропускав до коренів кисень.

По-друге, аби не мати хвороб та цвілі на кабачках, необхідно дотримуватися певної дистанції при висадці. Відстань між окремими рослинами витримують у межах 1 м, а між рядами — 1,5 м. Якщо так зробити, кущі матимуть простір для росту і не будуть затіняти плоди.

Нагадаємо також, що при поливі потрібно вносити воду під самий корінь, уникаючи потрапляння на листя чи квіти. У першому випадку рідина може завдати шкоди і лишити плями на них, а у другому знищить пилок, зробивши суцвіття стерильними, пустоцвітними. Не забувайте також своєчасно вносити добрива у землю, але не перенасичуйте рослини.

Поділитися