Рубрики: Цікаве

Полийте цим буряк: виросте солодкий як мармелад. Схема підгодівлі і догляду за буряком для супер врожаю

Наш справжній український борщ неможливий без буряка. Дізнайтеся, як правильно виростити голосний компонент національної страви солодким та хрумким.

Неможливо уявити український город без буряка. І хоча ця рослина автентично не проростала на наших землях, фермери навчилися її вправно вирощувати. Успіх врожаю залежить від певних факторів.

Якщо дотримуватися правил, можна розраховувати на коренеплід вагою не менше 400 грамів. Для цього потрібно зберігати температурний режим при висадці розсади, правильно поливати городину, а ще вчасно підживлювати. Ще один лайфхак: рослина виросте пишною та буде добре родити, якщо посадити її на місце, де росли раніше бобові.

Агроном назвав рецепт поживного добрива для буряку

Можна удобрювати буряк суперфосфатами та калієм, якщо ви маєте навички роботи з хімічними концентрованими речовинами. Якщо стимулятори росту для рослин — темний ліс для вас, то слід приготувати розчин із золи. Для цього беремо дві склянки попелу та розмішуємо у відрі води. Настоюємо тиждень, додаємо аптечний бор (0.5 чайної ложки) і підливаємо у землю. Можна також засипати перегорілу деревину під листя.

Є ще один рецепт простого копієчного добрива, яке не потрібно настоювати. Беремо 10 літрів води та розводимо у ньому 1 грам марганцівки. Додаємо 1 столову ложку калімагнезії та 1 столову ложку сечовини. Добре перемішуємо та вносимо у ґрунт.

Агроном назвав рецепт поживного добрива для буряку

Бажано робити такий полив не частіше одного разу на тиждень, але якщо ви помітили, що буряк перестає розвиватися, можна збільшити кількість ітерацій підгодівлі до двох разів на 7 днів. Наприкінці сезону підкормку вливати вже не потрібно.

Нагадаємо, що буряк необхідно проріджувати, аби не дати можливості грибковим інфекціям і шкідникам зіпсувати ваш врожай.

Поділитися