Рубрики: Цікаве

Вибираємо стиглий та солодкий кавун: яким чином має “звучати” плід, аби уся родина залишилася задоволеною

Кавун - це один з улюблених солодких плодів літа. Його соковитий та солодкий смак дарує приємне освіження і задоволення в спекотний день. Але як обрати ідеальний кавун, щоб насолодитися найкращими смаковими відчуттями? Давайте розберемося разом.

Найбільш підходящий час для придбання кавунів — початок серпня та уся осінь. В українській місцевості дійсно стиглі кавуни та дині, які виросли природнім шляхом, з’являються тільки у цей період.

Тож як обрати “правильний” кавун і не прогадати? Даємо декілька корисних порад, на що треба звертати увагу.

Вигляд кавуна

Приділіть увагу зовнішньому вигляду кавуна. Гладкість шкірки свідчить про те, що він стиглий. Уникайте кавунів з подряпинами, плямами або пошкодженою шкіркою, оскільки це може бути ознакою несвіжості або поганого зберігання.

Звук

Постукайте по кавуну легкими ударами. Якщо він звучить глухо, то ймовірно, що він недозрілий. А от дзвінкий звук свідчить про те, що кавун добре стиглий і соковитий.

Як обрати соковитий та смачний кавун: корисні поради

Плями та смуги

Подивіться на шкірку кавуна. Кавун повинен мати яскраву шкірку без надмірних плям, смуги повинні бути чіткими. До речі, присутність жовтих або кремових смуг є нормальною, оскільки це ознака зрілості.

Колір м’якоті

Попросіть надрізати кавун, якщо це можливо. Подивіться на колір м’якоті усередині. Вона повинна бути насичено-червоною або рожевою. Уникайте кавунів з блідою м’якоттю, оскільки вони можуть бути без смаку.

Зберігання

Кавуни мають бути збережені належним чином у магазинах. Вони не повинні бути покладені поруч з плодами, що виділяють етилен (наприклад, яблука), оскільки це може спричинити перезрівання.

І наостанок, зверніть увагу, звичайно, на свої смакові вподобання. Якщо це можливо, краще скуштуйте кавун. Вибирайте плід, тільки якщо він дійсно солодкий та смачний.

Насолоджуйтесь своїм літнім “десертом” та запасайтеся вітамінами і мінералами, які пропонує цей чудовий фрукт!

Поділитися