Всього 5 крапель на літр води: підкормка, яку додаю до огірків і дозрівають за добу, але не перезрівають

Вже підходить кінець сезону огірків, але вони ще у вас не вродили? Розповідаємо, як виправити ситуацію в останні дні найтеплішого літа, аби взимку тішитися врожаєм.

Огірки — прекрасна городина, без якої важко уявити наш обідній стіл. Проте, не так просто за нею доглядати, адже ці овочі взагалі не є притаманними для нашого краю. Прийшли ці зелені пухирчасті товариші до України аж з далекої екзотичної Індії, де вологий клімат і багато дощів. Навіть після сотень років еволюції овоч не став змінювати своїх принципів та потребує для якісного дозрівання рясного поливу.

Крім цього, є ще один нюанс, який впливає на родючість. Це ґрунт. Річ у тім, що кущі дуже сильно виснажують землю. Не радять навіть висаджувати в одну і ту саму грядку двічі огірки.

Чим обробити огірки для хорошої врожайності
Чим обробити огірки для хорошої врожайності

Проте, є все ж таки один дієвий засіб, який допоможе вам зібрати гарний врожай навіть якщо наприкінці літа він перестав буяти.

Турбопідкормка для огірків: перевірений надійний рецепт

Добриво для цієї городини робиться просто та достатньо швидко. Якщо ситуацію слід виправляти негайно, потрібно взяти дві склянки деревної золи (бажано листяної), далі змішуємо її з водою. Додати потрібно у 10 літрів. 2-3 години даємо настоятися та підливаємо під корінь.

Чим удобрити огірки у період плодоношення
Чим удобрити огірки у період плодоношення

Є ще один рецепт, але він потребує трохи більше часу для того, щоб все приготувати, як слід.

Беремо кропиву та рубаємо її великими кусками. Закладаємо нею 2/3 від відра і заливаємо теплою водою. Можна додати пів чайної ложки хлібопекарських дріжджів для кращого бродіння. Далі ставимо на сонце та настоювати треба тиждень. Підкормка виходить дуже концентрованою, а від того її потрібно розчинити ще у 10 літрах води.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини