Ось так підгодовують полуницю у серпні: що агрономи радять внести, а чим культуру “годувати” не варто

За полуницею потрібен особливий догляд, інакше вона не дасть смачного та щедрого врожаю. Розповідаємо, як та чим підгодовувати культуру у самому кінці літа

Відразу після жнив, проведеної на полуничній грядці, треба подбати про те, щоб забезпечити сім’ю ягодою наступного літа. Догляд за кущами досвідчені городники починають вже у серпні. Щоб рослини відновилися після активного плодоношення та заклали потрібну основу для зростання на майбутній сезон, проводиться осіннє прополювання, розпушується ґрунт та вносяться добрива.

Чим підгодувати полуницю у серпні

За період плодоношення запаси поживних речовин у ґрунті сильно виснажуються. Якщо їх не поповнити, культура закладе дуже мало квіточок, а сил для зростання не набере. Ріст значно сповільниться, а урожай наступного року буде дуже бідним. Саме тому полуницю удобрюють одразу після прополювання. Для цього правильніше виділити погожий день, але не перед дощем, оскільки він змиває живильні елементи.

Експерти поділились порадами щодо внесення добрив для полуниці наприкінці літа
Експерти поділились порадами щодо внесення добрив для полуниці наприкінці літа

Для підкормки можна використовувати як рідкі добрива, так і сухі суміші. Рідке підживлення розливають по грядках після розпушування ґрунту. Гранули розсипають по вологій землі та злегка заглиблюють мотикою. Після активного плодоношення полуниці потрібні в першу чергу калій та фосфор. Важливо, що підживлення не повинно містити хлору, оскільки він зупиняє зростання культури та провокує формування дрібних плодів.

Коли у полуниці закладаються квіткові бруньки, у другій половині серпня її підгодовують сульфатом калію, що позитивно асоціюється зі смаковими якостями плодів, позитивно позначається на їх збереженні, стійкості до морозу та посухи. Витрата препарату – 10 грамів на 5 літрів води.

Як правильно проводити підгодівлю полуниці для щедрого врожаю наступного року
Як правильно проводити підгодівлю полуниці для щедрого врожаю наступного року

Молоді, нещодавно пересаджені рослини підгодовуються суперфосфатом – 50 грамів на кожен квадратний метр. Це стимулює зростання коріння. Ближче до кінця літа вноситься селітра чи сечовина. Будь-яке з цих добрив допомагає кущикам нарощувати зелень та підвищує врожайність.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини