Прогноз магнітних бур у вересні 2023 році: що очікувати метеозалежним людям в цей період

Магнітні бурі можуть мати різну тривалість. Сильні бурі можуть впливати на електричні мережі, спричиняти перебої в роботі супутників і навіть впливати на здоров'я людей.

Магнітна буря (геомагнітна буря – це періодичне явище в атмосфері та магнітосфері Землі, коли спостерігається підвищений рівень магнітного поля планети. Це може виникати через сонячну активність і її вплив на Землю.

Магнітні бурі часто пов’язані зі збільшеною активністю на Сонці, такою як сонячні спалахи та сонячні вибухи. Сонячні спалахи випускають велику кількість енергії та заряджені частинки, які можуть впливати на магнітне поле Землі. Сонячні випромінювання і заряджені частинки, що приходять від Сонця, можуть викликати зміни у магнітному полі Землі. Це може призводити до різноманітних ефектів, включаючи зміни у магнітному сейсмічному полі.

Магнітні бурі можуть впливати на роботу супутникових систем і GPS, що може призводити до невірних вимірів і спотворення сигналів. Під час магнітних бур можна спостерігати явища, такі як північні та південні сяйва, які виникають через взаємодію сонячних частинок із магнітною атмосферою Землі.

Магнітні бурі у вересні 2023 року: чого очікувати метеозалежним
Магнітні бурі у вересні 2023 року: чого очікувати метеозалежним

У вересні це явище триватиме не так часто, але все ж буде відчутний ефект для тих людей, які є метеозалежними. 6 та 26 вересня буде сильний “ривок” магнітної бурі, ефект від якої триватиме наступні декілька днів, а саме: 7, 8, 9, 10 та 27, 28 30 вересня. Найсильнішою буде буря саме 6 вересня, її оцінюють аж в 5 балів, в той час як інші бурі отримали оцінку в 3-4 бали.

Якщо ви сильно відчуваєте на собі дію магнітних бур, тоді будьте готовими до нудоти, запаморочення голови, підвищеного тиску. Також симптомами впливу бурі є головний біль та біль у мʼязах, загострення хронічних хвороб, сильна сонливість або безсоння. В ці дні краще відмовитися від поганої їжі, пити багато води та дотримуватися правильного розпорядку дня.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини