Рубрики: Цікаве

7 причин, чому на огірках не завʼязуються плоди: свекруха підказала, як вирішити проблему раз і назавжди

Для поліпшення зав'язування плодів огірків вам потрібно підтримувати стабільні умови температури та вологості, а також правильно доглядати за рослинами та гарантувати належне запилення.

Інколи на городі трапляються не дуже приємні ситуації і ми помічаємо, що завʼязі на огірках не формуються і врожай ризикує бути зіпсованим. Редакція сайту Добрі новини дізналася про 7 причин, які можуть уповільнювати процес дозрівання плодів та як цього уникнути.

Слабкий корінь

Слаборозвинений корінь у рослин може стати головною причиною відсутності завʼязі на огірках. Він не має можливості отримувати достатню кількість вологи та поживних елементів, тому й відбувається псування врожаю. Таке може трапитися, якщо вирощування вашої розсади відбувається у відкритій кореневій системі, тобто в одній ємності. Щоб вирішити цю проблему, потрібно пересадити рослини на відстань одна від одної.

Висаджування в холодний ґрунт

Якщо ви не знали, то перед посівом ґрунт обовʼязково потрібно прогрівати. Коли ви садите рослини у холодну землю, то коренева система не здатна працювати як слід і як наслідок – відсутність завʼязі. Жодні підживлення не вирішують цю проблему, оскільки коренева система з самого початку слабко працює і елементи живлення знаходяться у важко доступній формі.

Що виправити цю ситуацію можна спробувати обробити рослину “Плантафором” або будь-яким схожим препаратом. Коли ж земля буде повністю якісно прогріта, коренева система запрацює як слід.

7 причин, чому відсутні завʼязі на огірках і як це виправити

Недостатньо сонячного світла

Обовʼязково слідкуйте за тим, що ваші рослини отримували достатню кількість сонячних променів. Без них відбувається пригнічення фотосинтезу і в результаті припиняються будь-які хімічні реакції та засвоєння корисних речовин. Пересадіть ваші рослини на сонце і тоді побачите результат.

Дефіцит живлення

У вас може бути відмінна коренева система, відповідна кількість сонця, ідеальний сорт огірків, але завʼязі все одно може так і не з’явитися. Причина тут зрозуміла – недостатній рівень живлення. Слідкуйте за тим, що рослина отримувала відповідний рівень мінеральних чи органічних добрив.

Недостатньо мікроелементів

В цьому випадку вам допоможуть магазинні препарати. Варто звернути увагу на “Мікол”, “Хелатин”, “Брексі комбі”. Ці препарати багаті на мікроелементи, яких потребують огірки для дозрівання та плодоношення, тому зверніть на них увагу.

7 причин, чому відсутні завʼязі на огірках і як це виправити

Температура повітря

Якщо на вулиці занадто спекотно, то пилок на рослинах починає ставати стерильним, а при надто низьких температурах – сповільнює своє визрівання. Слідкуйте за тим, щоб оптимальна температура під час вирощування була не більше +30 та не менше +16 градусів Цельсія.

Посуха

Звісно, якщо декілька днів на вашій ділянці сильна посуха, то це не зробить великого лиха, але якщо погодне явище затягується, то ви ризикуєте втратити весь свій врожай. Коли сонця занадто багато – листя дуже інтенсивно починає випаровувати вологу, якої не залишиться для розвитку плодів. Подбайте про рівномірний та багатий полив у днів посухи, щоб рослина не загинула від спеки.

Поділитися