Земля була як камінь – стала як пух: перевірений часом спосіб досягти родючості землі без бур’янів та гною

Для вирощування смачного та якісного врожаю потрібно враховувати чимало різних факторів. Найголовнішим є – родюча та пухка земля. Розповідаємо про тонкощі підготування ґрунту

Найдієвіший і перевірений роками спосіб суттєво покращити стан ґрунту, позбутися бур’янів та не допустити появи у культур різних захворювань – це засіяти його сидератами. Насамперед перед посівом сидератів необхідно визначитися з їх вибором.

Як зробити землю на городі родючою

Так, наприклад, якщо ви плануєте висівати сидерат на грядку, де раніше зростала картопля, уражена фітофторою, то слід віддати перевагу білій гірчиці. Цей фітофунгіцид є одним із найпотужніших засобів, здатних впоратися зі спорами цієї заразної хвороби всього за кілька тижнів. На наступний сезон земля на ділянці вже повністю очиститься і на ній можна буде знову без побоювання вирощувати картоплю.

У мережі назвали метод, як зробити землю на городі родючою та пухкою
У мережі назвали метод, як зробити землю на городі родючою та пухкою

Правильно обраний сидерат не тільки допомагає боротися з різними захворюваннями рослин, але й дозволяє обходитися без сівозміни. Наприклад, якщо посіяти в кінці літа або ранньої осені горох, то ґрунт отримає необхідну їй кількість зеленої біомаси, якою виступатиме надземна частина рослин. Крім того, у землі залишаться також усі кореневища гороху, а вони, своєю чергою, наповнять маленькі бульби достатніми запасами азоту.

“Зелені добрива” садять наприкінці літа чи на початку осені, відразу після того, як грядки звільнилися від урожаю. Рослини дадуть сходи, зростуть і залишаться на ділянці на зиму. Надземна частина рослин та їхня коренева система забезпечать захист ґрунту від промерзання, а з приходом плюсових температур ляжуть в основу родючого шару.

Як правильно висаджувати сидерати на город
Як правильно висаджувати сидерати на город

Також можна посадити сидерати вже після закінчення сезону, приблизно на початку листопада. У цьому випадку сидерати зійдуть лише навесні, після танення снігу. Зростають вони блискавично, тому є можливість здійснити посів двічі за один сезон.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини