Рубрики: Цікаве

Ось кого не можна брати в хрещені для дитини: статус, вік і рід діяльності мають першочергове значення

Хрещення - це важлива подія в житті дитини та її батьків. А вибір хресних - відповідальне рішення, яке має бути добре обдумане. Давайте розглянемо, які фактори слід враховувати під час вибору "других" батьків.

Хрещені батьки – це не просто свідки на церемонії таїнства хрещення дитини, а й ті, хто обіцяє допомагати у вихованні та духовному розвитку малюка. Тому варто серйозно поставитися до цієї важливої події в житті вашої родини.

І так, на що ж варто звернути увагу:

1.Віросповідання

Насамперед, хресні повинні розділяти вашу віру і належати до вашої релігійної громади. Хрещення – це духовне зобов’язання, і вибір хрещених із різних віросповідань може викликати непорозуміння і конфлікти в майбутньому.

2. Вік

Хрещені мають бути досить дорослими та зрілими людьми, здатними нести відповідальність за дитину і брати участь у її житті протягом тривалого часу. Дорослі, які мають стабільний статус і життєвий досвід, можуть краще виконувати свої обов’язки хрещених.

3. Сімейний стан

Сімейний стан хрещених також має значення. Люди, які перебувають у стабільних шлюбах і мають сімейний досвід, часто краще усвідомлюють важливість сімейних цінностей і зможуть бути більш відданими хрещеними, які завжди підтримують дитину.

Чоловік і дружина не можуть бути хрещеними однієї й тієї самої дитини

4. Спосіб життя

Спосіб життя хрещених має відповідати тим цінностям і переконанням, які ви хочете вселити вашій дитині. Якщо вони ведуть аморальний або руйнівний спосіб життя, це може негативно позначитися на вихованні вашої дитини.

Хрещення – це духовне зобов’язання

5. Моральні цінності

Хрещені повинні розділяти ваші моральні цінності та вчити дитину добру, етиці та моральним нормам.

6. Фінансова стабільність

Цей критерій не є основним під час вибору хрещених батьків, тут розставляти пріоритети, звісно ж, вам. Але “кандидати” на роль хрещених, які тривалий час перебувають у фінансовій нестабільності, можуть виявитися нездатними виконувати свої обов’язки, пов’язані з матеріальною підтримкою дитини.

Поділитися
Опубліковано