Наступного року врожай буду збирати відрами: ось чим треба підгодувати яблуню та вишню восени

Фруктові дерева дуже сильно потребують правильного догляду та обробки. Дізнайтеся, які добрива слід обов'язково вносити для гарного врожаю та смачних плодів.

Зараз — ідеальний час для підгодовування яблунь та вишень, якщо ви мрієте про більший та більш смачний врожай наступного року. Відправляючись до саду в осінні дні, не забудьте взяти з собою відра з добривом, яке може зробити чудеса для вашого саду.

Основні рекомендації щодо підгодівлі восени

Як подовжити життя старої яблуні
Покроковий рецепт добрива для врожайності яблуні та вишні

Органічні добрива: використовуйте органічні добрива, такі як компост, перегній та дрібні стеблові залишки, для покращення родючості ґрунту. Вони забезпечать рослини необхідними макро- та мікроелементами. Добре взаємодіє з деревами настоянка кропиви. Нарубайте кущі та покладіть їй у відро, заповнивши його на 2/3. Залийте водою та дайте настоятися. Після цього, 1 літр отриманого розчину розбавте у 10 та вливайте в землю.

Азотне добриво: додайте азотне добриво, щоб стимулювати ріст нових пагонів і покращити відновлення гілок. Тут можна задіяти бурштинову кислоту. Окрім всього, вона нормалізує природну мікрофлору ґрунту і надає загальнозміцнювальну дію. Робиться добриво дуже просто: на 10 літрів води (або на 1 відро) слід додати 1 грам препарату. Ретельно все перемішайте та вносьте під корінь.

Фосфор та калій: фосфор і калій сприяють розвитку кореневої системи та плодоношенню. Додайте добрива з високим вмістом цих елементів.

Способи внесення підкормки

Який сорт вишні вважається серед садівників найкращим
Покроковий рецепт добрива для врожайності яблуні та вишні

Поверхневе внесення: рівномірно розподіліть добриво у сухому вигляді навколо стовбурів дерев. Поливайте рослину, як завжди або зачекайте дощу.

Полив: після внесення добрива рясно полийте рослини, активізуйте процеси засвоєння живильних речовин корінням та поглибте підживу

Після цього вкрийте ґрунт шаром мульчі, щоб зберегти вологу та покращити структуру чорнозему.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини