Яку м’яту слід вирощувати вдома для здоров’я, краси та приємного аромату на кухні: поради досвідчених

М'ята — відома лікарська рослина, яка має запашний аромат та містить у собі багато ментолу. Більшість сортів має заспокійливу дію на організм, а також гіпотензивну та протиблювотну

Пропонуємо сьогодні розібратися у деяких сортах цієї цілющої рослини.

Перцева м’ята

Перцева м’ята серед інших посідає перше місце за використанням у фармакології. Це вид м’яти має величезну кількість підвидів, але, як не дивно, природі цей вид не росте. Плантацію цього виду м’яти потрібно оновлювати один раз на 3-4 роки.

Господар розповів, які сорти м’яти можна вирощувати вдома

М’ята кучерява

М’ята кучерява  має цінні корисні ефірні олії, але в неї майже немає ментолу. Її також використовують у фармакології та вживають у кулінарії.

М’ята шоколадна

М’ята шоколадна вирощується більш з декоративною метою, тому що її листя мають фіолетове забарвлення. А у кулінарії її використовують як ароматизатор страв, бо в неї шоколадний присмак.

Господар розповів, які сорти м’яти можна вирощувати вдома

Котяча м’ята

Котячу м’яту ще називають котовником, тому що її лимонний аромат приваблює кішок. Крім того, цей вид м’яти є хорошим медоносом. Котовник зберігає свій аромат навіть після висушування.

Меліса

Меліса, або лимонна м’ята також дуже хороший медонос та часто використовується у чайних зборах. Цінується за те, що успішно росте в кімнатних умовах.

Ментолова м’ята

Ментолова м’ята це – різновид перцевої м’яти. В неї різкий та стійкий аромат. Цінується за те, що на городі відлякує всіляких шкідників.

Омбало, або блошина м’ята

Омбало, або блошина м’ята також відлякує своєю ефірною олією комах та бліх. У кулінарії її застосовують не часто, але вона входить до складу приправи хмелі-сунелі.

Інші види м’яти

Про властивості інших видів м’яти не складно зрозуміти з їх назви: апельсинова, ананасна, та сунична. Використовують такі види для декорування ділянок, а також як складники чайних зборів, лимонадів, коктейлів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини