Тепер роблю підзимовий посів буряків завжди та отримую найщедріший ранній врожай крупних коренеплодів

Кожен, хто займається вирощуванням городини, ставить перед собою мету отримати врожаї якомога швидше. Сьогодні поговоримо про таку можливість стосовно буряків.

Головним способом отримати ранній врожай буряків є їх підзимовий посів. Які плюси та мінуси у такому способі? Поміркуймо.

По-перше, восени грядки, що звільнились після збору врожаю ранніх культур можна використовувати для підзимової посадки буряків, тоді навесні городники зможуть не витрачати свій час на них.

Підживлюємо буряк народними та ефективними методами
Городник розповів, що таке підзимовий посів буряків

По-друге, при підзимовому посіві цих коренеплодів перші врожаї можна збирати на 2, а то й 3 тижні, ніж за весняного. Адаптовані до холодів сходи краще переносять не тільки весняну доволі низьку температуру, а й, навіть, короткочасні заморозки у цю пору року.

Але в такого способу є певні ризики:

· Якщо ви оберете неправильний час посадки, то при несприятливих погодних умовах, насіння просто вимерзне.

Потрібно також знати, що норму посіву насіння ви повинні збільшити порівняно з весняною відсотків на 20-30, що не сприяє економії.
До того ж при підзимовій посадці буряки дають багато стрілок, це знизить ваш врожай. Ну і, нарешті, ранні плоди не придатні довго зберігатися.

Як досвідчені садівники підживлюють буряки для багатого врожаю
Городник розповів, що таке підзимовий посів буряків

Втім при комбінованому підході до висаджування коренеплодів можна не сумніватися у тому, що ви зможете отримати гарний врожай.

Перш за все оберіть правильний посівний матеріал. Ним повинні стати холодостійкі сорти буряків, що не схильні до стрілкування. Насіння повинне бути сухим.

Далі, обираючи термін підзимової посадки, пам’ятайте, що насіння не повинно зійти до випадання снігу, тому варто здійснити висадку до промерзання ґрунту, тобто до моменту, коли температура повітря знизиться до 0 градусів.

Важливо також підготувати заздалегідь грядки: удобріть землю на грядках золою або компостом. На 1 кв.м внесіть приблизно пів відра перегною чи компосту та 1-2 склянки золи.

Тепер можна почати висівати рослини. Схема підзимового висівання не відрізняється від стандартного: між рядами дотримуйтесь відстані 15-20 см, а між лунками – 5-10 см. Насіння заглиблюйте у землю на 2 чи 3 см.

Обов’язково мульчуйте посів шаром у 3-4 см.

Навесні, після того, як зійде сніг радимо внести сечовину по 15-20 г на 1 кв.м. Добре буде, якщо ви накриєте грядки плівкою, яку потрібно буде прибрати при появі перших сходів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини