Рубрики: Цікаве

Роботи в саду, на городі та у квітнику у жовтні: завершіть дачний сезон правильно. Посібник для городників

Перший місяць літа добіг свого кінця, тому вже час замислитись про те, чим зайнятись на городі та у саду у жовтні. Розповідаємо про обов'язкові роботи, які не можна пропускати

Жовтень – це час, коли городникам слід провести ряд обов’язкових завдань для підготовки саду та квітника до зими. Пропускати цей важливий етап догляду за власною ділянкою не можна, адже завдяки простим маніпуляціям ви зможете забезпечити щедрий та якісний врожай у наступному сезоні. Хоча особливо важких задач для городників немає, ні одну з них експерти не радять пропускати.

Обов’язкові роботи на городі у жовтні

Перш за все, варто потурбуватись про те, щоб на всіх ваших ділянках було чисто. Аби наступного року овочі та рослини могли легко та вільно зростати, восени потрібно видалити відмерлі рослини та опале листя з землі. Річ у тім, що мертва рослинність – чудове місце для зимування шкідників, які можуть зіпсувати врожай. Проведіть санітарну обрізку гілок та відріжте старі, хворі чи пошкоджені частини рослин.

Наступним кроком важливо підготувати ґрунт до зимівлі. Засипте землю органічним матеріалом, як от, наприклад, компост. Така проста маніпуляція допоможе поліпшити структуру ґрунту. Крім того, органічне добриво наситить землю поживними речовинами, що допоможе рослинам зростати здоровими наступного сезону. Крім того, варто прибрати з ґрунту бур’яни та розпушити його.

Експерти назвали обов’язкові роботи на городі, садовій ділянці та у квітнику у жовтні

Не менш важливим завданням є захист важливих рослин від зимових морозів. Зробити це можна, використовуючи солому, гілки або агротканини. Захистити рослини та ґрунт потрібно не лише від морозів, але й від гризунів – це роблять за допомогою покриття молодих дерев та кущів. До слова, якщо погода дозволяє, висаджуйте та пересаджуйте цибулеві квіти, такі як тюльпани та нарциси. Пересаджуйте і багаторічні рослини за наявності можливості.

Ці завдання допоможуть захистити рослини та ділянки від холодної зими та інших неприємностей, які можуть принести люті місяці. Крім того, такі маніпуляції позитивно вплинуть на розвиток рослин у наступному вегетаційному періоді.

Поділитися