Врожай буде нікуди дівати, і це ще без будь-яких добрив: які дерева треба підрізати в жовтні? Перелік

Підрізання рослин і дерев – обов'язковий осінній етап догляду за своєю ділянкою. Розповідаємо, як правильно це робити та які дерева взагалі потрібно підрізати у жовтні

Обрізка дерев та чагарників у саду є необхідною процедурою, яка допомагає забезпечувати здоров’я рослин. Кожен садівник, який бажає отримати великий та здоровий урожай, повинен ставитися до цього заходу з усією відповідальністю та тримати напоготові секатори, пилки, засоби обробки та захисту саду від шкідників. Розповідаємо, які дерева обов’язково потрібно підрізати восени.

Які рослини потрібно підрізати у жовтні

Почати варто з того, що найкращим терміном для обрізання рослин є вересень та жовтень. У цей період життєдіяльність дерев призупиняється, а на вулиці достатньо тепла та суха погода, яка дозволяє проведення подібних процедур. Тепер варто поговорити про те, які дерева взагалі потрібно підрізати в осінній період.

Експерти назвали дерева, які потрібно обов'язково підрізати у жовтні та восени
Експерти назвали дерева, які потрібно обов’язково підрізати у жовтні та восени

Так, мова йде про всі плодові дерева. Цю категорію рослин потрібно підрізати після повного збору врожаю. Головною перевагою процедури є той факт, що ви створюєте форму дерева. Це допомагає йому краще рости й давати більш щедрий і здоровий врожай. Крім того, ви прибираєте зайві гілочки, які забирають на себе поживні речовини, які повинні йти саме на формування плодів.

Крім того, можете сміливо братись до підрізання декоративних дерев в осінній період. Завдяки такій процедурі дерева виглядатимуть акуратніше, а до саджанців надходитиме більше світла й свіжого повітря. Якщо на вашій ділянці є кущі чи чагарники, підрізати їх потрібно також у жовтні. Таким чином ви створите красиву форму, що візуально зробить ваш сад привабливішим і симпатичнішим.

Які дерева обов'язково потрібно підрізати у другий місяць осені – у жовтні
Які дерева обов’язково потрібно підрізати у другий місяць осені – у жовтні

Варто зазначити, що у жовтні варто підрізати і хвойні дерева. Передусім звертайте увагу на пожовтілі гілочки. Так ви зможете оздоровити рослину та допомогти їй краще перенести зимівлю. Експерти також зазначають, що восени варто підрізати всі дерева у саду, які мають помітні дефекти – сухе, старе або непотрібне гілля.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини