Клумба буде вдвічі пишніша: ідеальна підкормка для гортензій, яку треба внести у жовтні до морозів

З початку липня та до кінця вересня гортензії у саду тішать око своїх власників. Розповідаємо, як доглядати за рослинами восени, щоб влітку вони квітнули набагато красивіше

Щоб досягти шикарного цвітіння гортензії наступного року, важливо, щоб кущі пішли на зимівлю “нагодованими”. Адже тільки здоровий кущ може тішити яскравим цвітінням все літо, а це можливо за умови, якщо восени садівники потурбувались про те, щоб у складі ґрунту, де росте рослина, було достатньо корисних речовин.

Чим підгодувати гортензії восени

У вересні рослина закінчує своє тривале цвітіння, тому для садівників настає час підготувати його до зими. За все літо кущ втратив багато сил і витратив весь запас поживних речовин. Щоб його відновити, рослину потрібно підгодувати. Якщо цього не зробити восени, імунітет культури знизиться, а бутонів наступного року буде менше. Ба більше, самі квітки будуть набагато дрібнішими.

Експерти розповіли, як правильно доглядати гортензії восени для красивого цвітіння наступного сезону
Експерти розповіли, як правильно доглядати гортензії восени для красивого цвітіння наступного сезону

Оскільки гортензія надає перевагу кислим ґрунтам, в жодному разі не можна застосовувати для підживлення золу та інші лужні розчини. Для осінньо-зимового підживлення культурі необхідний калій, фосфор та магній. Фосфор підвищує імунітет, покращує опірність куща захворюванням та шкідникам. Крім того, завдяки фосфору збільшується утворення квіткових бруньок на наступний рік, а рослина рясно цвіте все літо.

Калій зміцнює кореневу систему рослини, знижує температуру замерзання рідини всередині квітки. А ось магній покращує декоративність квітів та зміцнює стінки рослини, допомагаючи кущам перезимувати.

Якими добривами найкраще підгодовувати гортензію у жовтні до настання морозів
Якими добривами найкраще підгодовувати гортензію у жовтні до настання морозів

Для осіннього підживлення гортензій підійде суперфосфат та калімагнезія. По 1 столовій ложці кожного добрива розводимо в 10 літрах води (суперфосфат розводимо у гарячій воді), під кожен кущ виливаємо по відру підживлення. Для надання пагонам пружності можна полити ґрунт слабким розчином марганцівки. Після підживлення потрібно обов’язково мульчувати кущі кислим торфом або ялиновими голками. Це захистить кореневу систему від сильного промерзання ґрунту та підвищить кислотність ґрунту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини