Рубрики: Цікаве

5 способів підготувати квартиру до зими: бюджетне утеплення в домашніх умовах з підручних матеріалів

Швидше за все, не існує тих людей, яким би подобався холод вдома. Це спричиняє великий дискомфорт, але досвідчені господарі знають, як це можна змінити.

До початку сезону опалення в домівках кожного українця починає відчуватися легенький холод. Якщо ввечері він не такий помітний, то вранці все тіло ледь не труситься від холоду і виходити з дому та, бодай, з тепленького ліжечка ­– останнє, що хочеться зробити. Саме тому господарі та господині придумали, як можна власноруч зробити утеплення вдома і зберегти тепло якомога довше.

5 найкращих лайфхаків для дому

Для першого способу вам знадобиться фольга, або спеціальна плівка, яка продається в будівельних магазинах. Покладіть шар фольги за батарею чи радіатором опалення, який є у вас вдома і все тепло відбиватиметься до вашої кімнати, а не зникатиме у холодних стінах. Це один з найкращих та найефективніших способів утеплення домівки.

Не забувайте про використання трубних ізоляцій, які можна встановити на двері, щоб не утворювалося протягів. Спеціальні труби можна придбати в будь-якому будівельному магазині, а закріпити їх можна на звичайний двосторонній скотч.

Як зробити утеплення вдома без батареї

Ефективним засобом проти холоду та протягів стане плівка з бульбашками на ваших вікнах. На просторах інтернету можна знайти цілу купу пізнавальних відео, які точно стануть вам у нагоді. Ми відчуваємо холод вдома навіть тоді, коли починаємо взуватися, щоб вийти з дому. Для цього можна взяти лоток, насипати туди камінців і поставити взуття. Таким чином воно буде швидше сохнути і набиратися зовнішнього тепла.

Дуже простим, але ефективний методом підняття температури вдома стане гарячий душ. Відчиніть двері у ванній одразу після банних процедур, щоб гаряча пара заповнила інші частини вашої осені. Повірте, таким чином ви забезпечите собі тепло на цілий вечір у компанії родини.

Поділитися