Три дерева, які не можна садити поряд з будинком: вчусь на помилках сусідки, у якої тріснув фундамент

Вислів: "Мій дім - моя фортеця" знає кожен. Але не всі знають, що фундамент цієї "фортеці" може зруйнувати коренева система деяких дерев. Саме про це йдеться в даному матеріалі.

І так, деякі види дерев можуть стати справжньою загрозою для фундаменту вашого будинку, безумовно, якщо неграмотно їх посадити на присадибній ділянці. У цій статті ми розповімо вам про три найбільш “небезпечних” дерева, які не варто висаджувати близько до будинку.

Волоський горіх

Волоський горіх
Волоський горіх

Волоський горіх, хоч і є декоративним і плодовим деревом, має потужну кореневу систему, здатну проникати глибоко в ґрунт. Коріння волоського горіха може проростати на значні відстані від стовбура, і якщо ви посадите його занадто близько до будинку, з плином часу воно може пошкодити фундамент, спричиняючи тріщини і порушуючи його цілісність.

Рекомендація: Для запобігання потенційним проблемам з фундаментом, рекомендується дотримуватися відстані не менше 20-30 футів (приблизно 6-9 метрів) між волоським горіхом і вашим будинком.

Абрикос

Абрикос
Абрикос

Абрикоси також мають потужну, розгалужену кореневу систему, яка може проникати в ґрунт на великі глибини. Коріння абрикоса, якщо розростеться близько до фундаменту, може чинити тиск на структуру і викликати деформації або навіть тріщини в ньому.

Рекомендація: Щоб уникнути проблем, рекомендується садити абрикоси на відстані не менше 15-20 футів (приблизно 4.5-6 метрів) від вашого будинку.

Клен

Клен
Клен

Клени, незважаючи на свою красу, також можуть становити небезпеку через масивне коріння. Якщо їх висадити занадто близько до будови, то коріння, яке розрослося з часом, може спричинити тиск на фундамент будівлі, що призведе до пошкоджень.

Рекомендація: Для забезпечення безпеки фундаменту, рекомендується залишити не менше 25-30 футів (приблизно 7.5-9 метрів) між кленом і будинком.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини