4 розповсюджені помилки під час приготування шашлика: ось чому у вас виходить сухе та несмачне м’ясо

Якщо ваш шашлик завжди виходить сухим і несмачним, час з'ясувати, яких помилок ви припускаєтесь у процесі приготування. Розповідаємо про найпоширеніші

Шашлик, приготований за всіма правилами, є дуже корисною та поживною стравою. Він несе у собі велику кількість білка, приємний на смак, не містить шкідливих речовин. Але для того, щоб шашлик вийшов по-справжньому смачним і корисним, важливо не наробити звичайних помилок, які найчастіше є доволі поширеними.

Поширені помилки у приготуванні шашлику

Поливання маринадом під час смаження. Існує традиція поливати водою або маринадом шашлики прямо на вугіллі. Виглядає це досить видовищно, але практичної основи не має і навіть шкодить самій страві. Рідина, що виливається на шашлик під час смаження, швидко випаровується, через що зовнішня частина шматочків швидко підсушується або навіть покривається обвугленою скоринкою.

Знавці у сфері кулінарії назвали головні помилки під час приготування шашлику
Знавці у сфері кулінарії назвали головні помилки під час приготування шашлику

Відсутність механічної обробки м’яса. Крім обробки маринадом, будь-який шашлик потребує механічної обробки. У класичному грузинському варіанті шматки м’яса просто проминаються руками, що потребує великої сили. Саме звідси пішла приказка, що приготування шашликів – це чоловіча справа. Хороша механічна обробка м’яса дозволяє розм’якшити волокна.

Довге маринування шашлику. Існує поширена помилка, що шашлик потрібно маринувати добу. За цей час білок і м’язові волокна розпадаються дуже сильно, особливо якщо для маринаду використовуються занадто потужні склади на основі оцту або інших сильних кислот. Середній час маринування шашлику становить від 2 до 12 години. Максимум це може зайняти до 20 годин, за умови, що весь час м’ясо стоїть у холодильнику та використовується слабкий маринад.

Як правильно готувати шашлик, щоб він вийшов смачним та корисним
Як правильно готувати шашлик, щоб він вийшов смачним та корисним

Смаження овочів разом із м’ясом. Овочі на одному шампурі разом із м’ясом виглядають красиво лише на картинці. Але насправді вони менш щільні за структурою, тому засмажуються швидше. В результаті до того моменту, коли м’ясо буде готовим, овочі просто стануть чорними. А це зовсім негарно, і, тим більше, зовсім не корисно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини