Як обрати пуансетію, щоб квітла до весни: прості правила квітникарів, завдяки яким різдвяник вас не підведе

Напередодні святвечора та Нового року кімнатна квітка пуансетія цвіте на наших підвіконнях. За це їй дали друге ім'я – Різдвяна зірка і стали вважати святковою.

А от у себе у Мексиці, звідки рослина родом, вона росте в природних умовах і використовується досить прагматично. З її червоних квіток здавна виготовляли барвник для фарбування тканин, а соком рослини лікували бородавки, лихоманку, зубний біль та ревматичні болі.

Як правильно обрати квітку у продавця

Експерт розповів про помилки у виборі магазинної пуансетії

По-перше, ніколи не беріть квітку, що стоїть біля вхідних дверей. Така рослина неодноразово піддавалася перепадам температур і тому стовідсотково є ослабленою. По-друге, її листя не повинні бути пошкодженими або вкритими плямами.

Далі перевірте ґрунт. Він не повинен бути ні сухим, ні занадто вологим. А для того, щоб квітка довше цвіла, обирайте таку, щоб в центрі її суцвіття були жовтуваті. Це означатиме, що такі бутони ще не розкрились.

Якщо різдвяну зірку не доглядати або доглядати не правильно, то вона порадує вас цвітінням тільки одну зиму. Річ у тім, що ця рослина дуже примхлива і тому доглядати за нею складно.

Розміщення

Експерт розповів про помилки у виборі магазинної пуансетії

Розмістити квітку потрібно на добре освітленому місці, але світло повинну бути розсіяним. Як вже говорилось, вона не любить перепадів температури, тому під час її цвітіння бажано підтримувати постійну температуру від 16 до 20°. Любить квітка певну вологість, тому полюбляє обприскування теплою відстояною водою.

Під час цвітіння пуансетію не потрібно підгодовувати, бо пересаджувати.

А коли на початку березня вона скине листя, то це буде означати, що вона вступає у період спокою. Тоді рекомендується обрізати її пагони на половину довжини, а горщик поставити у темне місце, де температура не нижче 10°, на 1,5- 2 місяці, періодично здійснюючи полив.

Пересаджувати різдвяну зірку можна на початку травня. Як тільки квітка почне зростати, можна її двічі на місяць підгодовувати мінеральними добривами.

Популярне

Подібні новини