Як укорінити хризантему з букета, а потім розмножити квітку: цей спосіб чудово працює на результат

Якщо на день народження або інше свято вам подарували ці чудові квіти, не поспішайте відставляти їх у вазу на найвищу поличку. Як укорінити квіти у саду?

За яскраві суцвіття з безліччю ніжних пелюсток хризантеми у Китаї поетично називають осінніми зірками. З вересня до грудня ці квіти стають найпопулярнішим подарунком. Чи виникало у вас бажання відтворити гарний букет будинку на підвіконні чи у своєму саду? Ми поділимося способом, як укоренити хризантему з букета, і ви переконаєтеся, що в цьому немає нічого складного.

Як укоренити хризантему з букета

В укоріненні є велика перевага — квітка буде копією батьківських рослин. Якщо пророщуєте насіння, результат не завжди передбачуваний. Осінні квіти стійкі і витривалі, тому відсоток вдало вирощених “букетних” рослин набагато більший, ніж, наприклад, у примхливої троянди. І технологія простіша. Єдиний спосіб укорінення зрізаної хризантеми – живцювання. Огляньте стебло, щоб не було пошкоджень, і оберете найбільш м’ясисті та великі бічні пагони.

Експерти розповіли про головні правила та поради у питанні укорінення хризантеми з букета
Експерти розповіли про головні правила та поради у питанні укорінення хризантеми з букета

Після огляду можете розпочинати основну частину процесу укорінення хризантеми. Обріжте живець зверху та знизу, залишивши довжину 10-12 см. Видаліть суцвіття та нижнє листя крім 2-3 верхніх листочків. Це потрібно, щоб усі сили йшли у розвиток кореневої системи, а не на зростання листя. Як ґрунт використовуйте садову або покупну землю. Знавці рекомендують обирати ту землю, до складу якої входить торф: він корисний для хризантем.

Наповніть землею контейнер у якому вкорінюватимете хризантему. Зручно використати пластикові стаканчики об’ємом 0,3-0,4 л. Ви побачите коріння через прозорий пластик. До того ж індивідуальна розсада знизить ризик ураження живців грибком. Вмочіть живець у воду, потім у розчин, що стимулює зростання коренів і помістіть у землю. Акуратно, але щільно притисніть ґрунт, щоб він схопився навколо живця, і не утворилося повітряного простору.

Що робити для укорінення хризантеми з букета
Що робити для укорінення хризантеми з букета

Полийте розсаду. Найкраще використовувати пульверизатор режимом максимально дрібного розпилення, щоб вода не порушила земельний покрив. Накрийте живці поліетиленом, щоб створити парниковий ефект. Розмістіть розсаду в тепле, добре освітлене місце. Хризантеми люблять розсіяне, а не пряме сонце та температуру 20-25 градусів. Поливайте живці за необхідності. Приблизно через 20-25 днів буде видно, які рослини укоренилися, а які ні. Квіти, що пустили коріння, готові до посадки. Загиблі реабілітації не підлягають, їх викидають.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини