Рубрики: Цікаве

Тепер ніколи не викидаю цей будяк з городу: заварюю взимку, укріплюю організм та почуваюся бадьорою

З настанням холодів все актуальніше постає питання боротьби з простудою та нежитю у домашніх умовах природними засобами. Ті, хто зробив влітку необхідну заготовину лікарських трав мали рацію.

А ті, хто заздалегідь не перейнявся цією проблемою, можуть купити трави в аптеках. Але головне, знати, які саме рослини мають найбільший ефект у лікуванні нежиті.

Спочатку потрібно поговорити про загальні правила використання лікарських рослин.

Правильно буде, якщо лікарські препарати на основі рослин хворий на нежить стане вживати як ззовні (для промивань та закапувань), так і зсередини (настойки, відвари, теплі чаї).

Для закапування можна робити як водні, так і масляні розчини. Найкращими маслами для цього є масло обліпихи та шипшини, а також оливкова олія.

Для промивання носа дуже важливо використовувати тільки теплий та добре проціджений відвар трав, який потрібно робити щодня.

Які ж трави найкраще підходять для лікування нежитю?

Експерти назвали головні лікувальні трави сезону

У першу чергу у цьому популярними є трави, що мають антибактеріальні властивості: трава шавлії, календула, листя евкаліпта, звіробій, корінь цикламена. На другому місті знаходяться трави, що мають заспокійливу та спазмолітину дію: ромашка, липа, бузина, м’ята, лист подорожника.

Крім того, здавна відомі властивості відкривати закладені пазухи носа та звільняти їх від слизу та гною, знімати набряки слизової носу, такої рослини як корінь жовтого тирличу, бо він має активну протизапальну дію.

Важливе місце у народній медицині по праву займає цикламен. Його перед усім використовують при лікуванні гаймориту для очищення навколо носових пазух оскільки він підсилює секретомоторну функцію. Використовують масляні розчини цієї рослини.

Експерти назвали головні лікувальні трави сезону

Листя евкаліпта

Його дія обумовлена наявністю у складі рослини ефірних олій та такого компонента як евкаліптол, що стимулює організм до очищення та відновлення.

Втім, у будь-якому разі перед початком лікування проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем.

Поділитися