Рубрики: Цікаве

Забудь про “хімію”: як мити холодильник всередині, щоб позбутися неприємного запаху – перевірені способи

Для того, щоб позбутися неприємного запаху в холодильнику, зовсім не обов'язково використовувати засоби побутової хімії, адже існує безліч народних способів вирішити цю проблему.

Найчастіше причиною виникнення неприємного запаху в холодильнику є зіпсовані продукти харчування. Також запах в холодильнику можуть зіпсувати і свіжі продукти, які мають інтенсивний запах (наприклад, копчена риба),  або ж медикаменти, які потрібно зберігати в холоді. Тому варто обов’язково герметично закривати їх.

Але якщо запах все ж з’явився – не біда. Для того, щоб його позбутися можна забути про “хімію”. Адже існує багато народних і перевірених нашими бабусями методів, які з легкістю впораються з цією задачею.

Сьогодні ви дізнаєтесь 4 найпопулярніші способи, інгредієнти для яких точно є на вашій кухні.

Як позбутися неприємного запаху в холодильнику

Спосіб 1

Одну чи дві ложки столового оцту потрібно розвести в літрі води. Отриманим розчином протріть полиці і стінки холодильника.

Спосіб 2

Також виправити ситуацію допоможе звичайний сік лимону. Для цього потрібно декілька його крапель нанести на губку і за аналогією першого способу – протерти стінки і полиці холодильника.

Також в якості профілактики рекомендуємо тримати на поличці скибку лимона, мандарина чи будь-якого іншого цитрусового. Раз на два дні потрібно замінювати фрукт.

Спосіб 3

Цей метод слід використовувати у випадках, коли запах з холодильника ну дуже сильний. Змочіть ватний диск нашатирним спиртом і протріть ним в холодильнику все.

Після цього потрібно залишити його відкритим, доки не вивітриться запах самого нашатирного спирту. Оскільки запах його дуже сильний – краще проводити маніпуляцію у масці.

Спосіб 4.

Подрібніть близько 50 таблеток активованого вугілля до стану порошку. Пересипте його в якусь невеличку ємність, і поставте в холодильник.

Поділитися