Ці помилки під час прання допускали всі: ніколи не робіть так – зіпсуєте пральну машинку та свій одяг

Здавалося б, що складного в тому, аби закинути речі в пральну машину та обрати потрібний режим? Втім, навіть у такому, на перший погляд, простому алгоритмі багато людей допускають помилки.

Хтось займається пранням частіше, а хтось рідше – все залежить від того, наскільки велика сім’я та наскільки часто брудниться одяг. Хай там як, але багато з нас звикли вважати, що процес прання є простим. Насправді це так, адже треба всього лише закинути одяг у барабан пральної машинки та ввімкнути потрібний режим прання. Втім, навіть у такому разі дехто припускається помилок.

Як правильно прати

Правильний процес прання також передбачає знання деяких секретів. Якщо їх ігнорувати, можна не тільки речі з пральною машиною занапастити, а й завдати шкоди здоров’ю. Щоб уникнути такого роду неприємностей, господаркам і господарям буде корисно вивчити фатальні помилки, які можуть виникати при пранні.

Експерти пояснили, які помилки допускають під час прання речей
Експерти пояснили, які помилки допускають під час прання речей

Серед найпоширеніших помилок – неправильне дозування пральних засобів. Так, декому з нас хочеться, аби речі після прання мали приємний аромат. Для цього ми додаємо у спеціальний відсік занадто багато порошку або гелю. Така, здавалося б, проста маніпуляція може пришвидшити потребу купляти нову пральну машинку – надлишок пральних засобів осідає на важливих деталях і шкодить механізму.

А ось власники домашніх улюбленців ризикують попрощатись із пральною машинкою, якщо перед пранням забувають очистити одяг від шерсті тварин. Зайвий бруд сильно засмічує та “забиває” фільтр пральної машинки та не дає їй працювати належним чином. Як результат, вже через декілька подібних циклів прання вам доведеться викликати майстра з ремонту машин.

Як правильно прати речі у пральній машині, щоб не зіпсувати одяг і техніку
Як правильно прати речі у пральній машині, щоб не зіпсувати одяг і техніку

Ще одна поширена помилка під час прання – надмірне навантаження барабана пральної машинки. Стандартна вага завантаження у багатьох пралок складає близько 5 кілограмів. Втім, не кожен під час прання думає про те, скільки важить ваш одяг і чи “потягне” техніка таку вагу. Якщо через декілька циклів прання з “перевантаженням” у вас з’являться проблеми з барабаном, не дивуйтесь.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини