Я відпочиваю, а мульча працює на городі: спробуйте цей лайфхак і ніколи не доведеться копати ділянку

Варто вам дізнатись про цей дуже простий і по-справжньому геніальний лайфхак, як ви назавжди забудете про осіннє перекопування городу. Все дуже просто.

Для багатьох город – місце тяжкої, просто каторжної праці. Грядки потрібно копати двічі на рік, висаджувати овочі, удобрювати рослини, поливати, видаляти бур’яни – і так по колу. Проте, весь процес догляду за власною ділянкою може бути настільки простим, що вам навіть стане нудно. Розповідаємо, який простий лайфхак може допомогти забути про потребу перекопувати город щосезону.

Мульча для городу

Ідеальний підхід до городу – це оптимізація всіх процесів та організація праці таким чином, щоб вам залишалося лише спостерігати та насолоджуватися. Вирощувати домашні овочі на своєму городі без докладання сил можливо, просто потрібно знати деякі поради та секрети. І перший крок на шляху до ідеального городу – це відмова від постійного перекопування ділянки та її розпушування.

Що може допомогти городникам відмовитися від постійного перекопування городу та розпушування ґрунту
Що може допомогти городникам відмовитися від постійного перекопування городу та розпушування ґрунту

Досвідчені городники діляться секретами, як організувати процес догляду за городом таким чином, щоб не потрібно було його перекопувати. Відповідь проста – почніть мульчувати грядки, щоб ґрунт завжди був пухкий, повітряний і зволожений. Такий простий лайфхак здатний зняти з ваших плечей потребу постійно приділяти ділянці купу сил, часу та витрачати на нього здоров’я.

Мульчування – це вкривання поверхні землі різними матеріалами, які перешкоджають швидкому випаровуванню вологи, проростанню бур’янів. Крім перерахованих плюсів, така городня маніпуляція здатна зробити ще багато корисного.

Чи можна не перекопувати город щосезону і що для цього потрібно
Чи можна не перекопувати город щосезону і що для цього потрібно

З поверхні землі завжди випаровується волога. Це – неминучий процес. Часто рівень втрати вологи з випаровуванням значно перевищує кількість вологи, яку використовують рослини. Коли поверхня грядки вкрита шаром будь-якого “дихаючого” матеріалу, вона захищена від такого швидкого та рясного випаровування. Волога зберігається, ґрунт не пересихає, не тріскається, а його структура залишається пухкою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини