Після цього моя фіалка забуяла цвітом: зробила маленьку хитрість з горщиком і квітка розрослася у кущ

Чудові, ніжні, бархатисті та різнобарвні кімнатні фіалки прикрашають собою приміщення та є улюбленцями багатьох квіткарів за те, що цвітуть майже цілий рік.

Ці квіти не дуже вибагливі стосовно догляду, але певні правила їх вирощування потрібно знати та виконувати.

Фіалки будуть пишно цвісти, якщо освітлення отримають впродовж 12-14 годин. Розмістіть горщики на східних та західних підвіконнях або на південних з можливістю притіняти їх. Температура навколишнього середовища повинна становити від +20 до +24° C, а вологість приблизно 50-60%.

Рослини полюбляють слабо кислий, легкий та пухкий ґрунт. Для досягнення цього у землю потрібно покласти щось з цього переліку: перліт, вермикуліт, товчене вугілля.

Чому не варто тримати вдома фіалку
Садівник розповів, як простимулювати фіалку до цвітіння

Такий ґрунт викладають у горщики діаметром 5-6 см для молодих та маленьких кущиків та 10-12 см – для дорослих. Але на дно перед земляною сумішшю викладають дренаж: керамзит, мох-сфагнум, шматочки пінопласту, вугілля.

Для поливу зазвичай використовують відстояну або відфільтровану воду. Її бажано наливати у піддон, тому що при поливі зверху є ризик потрапляння крапель води на листя, а вони від того псуються.

Воду з піддона прибирають через 40 хвилин. За цей час рослина забере стільки, скільки їй потрібно. Полив здійснюють 2 рази на тиждень, якщо умови не відрізняються від тих, про які говорилося вище.

Куди поставити фіалку, щоб вона цвіла
Куди поставити фіалку, щоб вона цвіла

Особливого підживлення фіалки не потребують. А от пересаджувати дорослі квіти потрібно у новий субстрат 1 раз на 9-12 місяців.

Втім, якщо квітка занадто виснажена, то підгодувати її все ж таки треба. Для цього краще придбати комплексне добриво саме для фіалок та користуватися ним згідно з інструкцією. Зазвичай таке підживлення роблять 1 раз у 3-4 тижні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини