Рубрики: Цікаве

Вже 5 років не купую пральний порошок. Роблю гель для прання з господарського мила: економ варіант

Купуючи у магазині засіб для прання одягу, ви часто можете засмучуватись через його низьку якість. Із домашнім засобом вам точно не варто боятись того, що речі залишаться брудними.

Причини, чому господарі та господарки можуть шукати рецепт домашнього гелю для прання, можуть бути різними. У когось алергія на магазинні засоби для пральних машин, комусь не подобається занадто “хімозний” запах, а когось не влаштовує результат прання з використанням придбаних засобів. Хай там як, але приготувати засіб для прання самостійно – чудова ідея.

Домашній засіб для прання – рецепт

Перша та найголовніша перевага домашнього засобу для прання одягу – його екологічність та безпека для здоров’я. Коли ви на власні очі бачите, які інгредієнти використовуєте, то можете бути впевненими в тому, що ні речі, ні ваша шкіра не постраждають від негативного впливу агресивних хімікатів, які можна зустріти в складі порошків для прання. Готується домашній гель на основі господарського мила – це простий та бюджетний варіант.

Експерти поділились простим рецептом домашнього засобу для прання за лічені хвилини

Для приготування домашнього засобу для прання вам знадобиться один шматочок господарського мила та всього лише столова ложка соди. Якщо хочете посилити ефект свого засобу, використовуйте спеціальне мило для виведення плям. Отже, для початку натріть на тертці господарське мило, потім перекладіть його у глибоку миску або каструлю. Залийте літром окропу. Перемішайте вінчиком або міксером до кремової консистенції – на поверхні повинна бути пінка, а у самій рідині не повинно бути грудочок.

Як правильно приготувати засіб для прання в домашніх умовах і без шкоди для здоров’я

До отриманого гелю додайте соду та добре все перемішайте. Отримана суміш стане світлішою та густішою. Влийте у миску з господарським милом і содою 5 літрів води, перемішайте та залиште на деякий час. Гель повинен охолонути, лише потім перелийте його у зручну для зберігання тару та використовуйте під час прання.

Поділитися