Рубрики: Цікаве

Як прибрати накип з чайнику без “хімії”: все необхідне є на кожній кухні. Чистота за копійки – це реальність

Якщо ви шукаєте прості, ефективні та безпечні способи видалити накип з чайнику, то ця стаття для вас! Ми розповіми про чотири способи впоратися з цією проблемою легко та швидко.

Незалежно від того, який у вас чайник – електричний чи металевий – накипу на ньому уникнути неможливо.

Для того, щоб його позбутися можна купити спеціальний засіб у магазині, про прості народні способи не тільки впораються зі своїм завданням, а й збережуть домашній бюджет.

Спосіб 1.

Вам знадобиться 150 мл столового 9%-го оцту та 400 мл води. Оцет чудово розмякшує сольову утворення. Просто залийте в чайник воду та додайте оцет. Доведіть до кипіння. Якщо нальоту було небагато, то за декілька хвилин просто промийте чайник водою. Якщо ж його було більше, то дочекайтесь, доки чайник охолоне та почистіть ще миючим засобом. Змийте водою.

Спосіб 2

Налийте в чайник близько 500 мл води та додайте маленький пакетик з лимонною кислотою. Дійте за аналогією способу 1. Лимонна кислота швидко та якісно впорається з нальотом. Вам залишиться лише промити його водою.

Як відмити чайник від накипу

Спосіб 3

Для цього способу вам знадобиться сода, яка не лише прибере білий наліт, а й виступить в якості дезинфікуючого засобу В не повний чайник води необхідно додати 3 столові ложки соди. Довести до кипіння та дати постояти 5-7 годин. Цей варіант краще використовувати на ніч і в разі сильного нальоту. Особливо це стосується чайників зі спіраллю.

Спосіб 4

Якщо у вас немає нічого з вищеперерахованого – можна в якості очищувача використати розсіл, оскільки в ньому міститься оцтова ти лимонна кислота. Заливаємо, доводимо до кипіння, вимикаємо та лишаємо охолоджуватись. Після цього потрібно промити чайник миючим засобом, щоб прибрати залишки нальоту та запах розсолу.

Поділитися