Рубрики: Цікаве

Вірменка показала 5 хитрощів із лавровим листом: у нас так ніхто не робив – і дарма. Неординарні лайфхаки

Хоча ми звикли використовувати лавровий лист лише під час приготування їжі, цей простий домашній інгредієнт можна застосувати для різних цікавих потреб.

Чимало господарів і господинь використовують лавровий лист під час приготування смачного обіду або вечері. Втім, насправді цей інгредієнт, який можна знайти чи не в кожному домі, можна застосовувати і в інших побутових ситуаціях. Розповідаємо про неочікувані властивості лаврового листа, які допоможуть кожному.

Де застосувати лавровий лист

Перш за все, лавровий лист може допомогти вам позбутись від неприємного запаху риби під час її смаження. Експерти запевняють, що сушене листя може не лише перебити аромат страви, яку ви готуєте на пательні, але й увібрати зайві “ноти”. Достатньо підпалити та залишити тліти лавровий лист на тарілочці.

Експерти назвали незвичайні способи застосування лаврового листа у побуті

Влітку лавровий лист може допомогти відлякати комарів і комах. Надокучливі шкідники не підлетять до вашої квартири або будинку, якщо ви правильно розкладете спецію на підвіконні. Достатньо покласти лавровий лист біля відкритих вікон. Зауважте, що розкладати потрібно чималу кількість спеції – аби запах був концентрований.

Як використовувати лавровий лист у побуті

Наступна проблема, яку може допомогти вирішити лавровий лист – жуки та комахи, які живуть у крупах. Якщо ви часто стикаєтесь із неприємністю, коли у сирій каші заводяться шкідники, варто покласти декілька лаврових листків у кожен пакет. Тоді ніякі жуки не турбуватимуть вас.

Неможливо оминути увагою і той факт, що лавровий лист – улюблена “хитрість” людей, які вірять у прикмети. Так, заведено вважати, що спеція захистить від блискавки та неприємностей того, хто носить її у кишені. Неможливо буде й наврочити людини, яка має при собі лавровий лист.

Експерти назвали незвичайні способи застосування лаврового листа у побуті

Допомагає лавровий лист і під час прання. Для того, щоб речі з часом не втрачали яскравого кольору, потрібно приготувати настій на такій сушеній спеції та використовувати його під час наступного циклу прання. На один літр води потрібно 4 листки та 4 столові ложки соди. Варіть протягом 20 хвилин, а потім – процідіть і дайте йому охолонути. Замочіть у готовому відварі одяг, лише білі речі не можна прати з таким розчином.

Поділитися