Поки город “спить”: як покращити врожайність ґрунту на своїй ділянці. Прості, але дієві поради від знавців

Зараз усі городні справи закінчились, а тому садівникам і власникам своєї ділянки залишається думати про наступний рік. Розповідаємо, якими способами можна покращати врожайність ґрунту.

Родючість ґрунту – це здатність землі забезпечувати рослини всіма необхідними поживними речовинами, водою та киснем. Родюча ділянка також сприяє розвитку корисної мікрофлори та фауни, які покращують структуру та аерацію землі, а також захищають рослини від хвороб та шкідників. Розповідаємо, як підвищити врожайність на своєму городі.

Як покращити родючість ґрунту

Родючість ґрунту може знижуватися з різних причин. Серед них ерозія, забруднення, надмірне ущільнення, перебір або нестача зволоження, неправильний вибір культур та добрив. У результаті ґрунт втрачає свою життєву силу і стає бідним і кислим. Така земля не має здатності порадувати свого власника щедрими врожаями, а тому потрібно терміново щось вирішувати.

Експерти докладно розповіли, як просто підвищити родючість ґрунту на своїй ділянці
Експерти докладно розповіли, як просто підвищити родючість ґрунту на своїй ділянці

Щоб відновити та підвищити родючість ґрунту, не потрібно вдаватися до хімічних засобів, які можуть завдати шкоди навколишньому середовищу та здоров’ю людини. Такі способи радше погіршать ситуацію, ніж допоможуть виправити її. Існує безліч природних та безпечних способів покращення родючості ґрунту, основний з яких – внесення органічних добрив.

Органічні добрива – це будь-які продукти тваринного чи рослинного походження, які містять органічну речовину та поживні елементи для рослин. Така підкормка покращує фізичні, хімічні та біологічні властивості ґрунту, підвищуючи його родючість.

Експерти докладно розповіли, як просто підвищити родючість ґрунту на своїй ділянці
Експерти докладно розповіли, як просто підвищити родючість ґрунту на своїй ділянці

Найкращий серед натурального добрива – компост. Це продукт розкладання органічних відходів, таких як тирса, листя, трава, солома, овочеві та фруктові обрізки, шкаралупи яєць, кавова гуща та багато інших “відходів”. Компост можна робити самостійно у спеціальних контейнерах на ділянці або купувати готовий у магазинах. Таке добриво містить багато гумусу – стабільної речовини, яка покращує структуру та можливість ґрунту втримувати вологу, а також збагачує його азотом, фосфором, калієм та іншими мікроелементами. Компост можна вносити перед посадкою рослин або підкладати під них протягом сезону.

Популярне

Подібні новини