Чому кішка спить біля голови господаря та примружує очі: прикмети про пухнастиків, які знають одиниці

Українці здавна переповідають прикмети, які пов'язані з котами. Ми зібрали найпопулярніші та найвідоміші з них.

Однією з відомих прикмет про пухнастиків є та, що пов’язана з переїздом в нове житло. Наші предки вірили, що першим у оселю має зайти кіт, адже тварини відчувають негативну енергетику і здатні її нейтралізувати. Також вважається, що в такому випадку на мешканців чекає щасливе життя. А на місце, де кіт вперше ліг відпочити радили ставити ліжко.

Відомі українські прикмети про котів
Відомі українські прикмети про котів

Щодо котів у будинку є й такі прикмети:

  • якщо кішка спить біля голови власника — в цей час вона позбавляє його від стресу. Якщо біля серця- продовжує життя, а якщо в ногах – нейтралізує втому.
  • якщо котик примружує очі – значить він знайшов спільну мову з домовиком і будинок захищений від поганого.
  • якщо кіт треться об ноги, то на вас чекає подарунок або добрі новини.
  • пухнастик подряпав шпалери? Таким чином він сповіщає про дощ.
  • якщо кіт прийшов сам до вашого будинку, то це хороший знак. Якщо ж ви його залишите собі, то вас чекає вдача.

А наступну прикмету знають, певно, всі. Мовляв, якщо котик вмивається – готуйся зустрічати гостей. Але не всі знають певне уточнення: якщо пухнастик миє праве вухо, то прийдуть добрі люди з хорошими намірами, а якщо ліве – на порозі з’являться вороги.

Також є прикмети, які пов’язані з котами і подорожами. Перед виходом з будинку перед поїздкою потрібно погладити улюбленця по спинці і подивитись на його реакцію. Мурчить – дорога буде легкою, а якщо нявкає та тривожиться – можлива небезпека.

Багато хто чув, що якщо кіт перебіжить дорогу – чекай біди. Та деякі люди вірять, що таким чином, навпаки, тваринка відганяє негатив.

Незалежно від того, вірите ви в прикмети чи ні – поява в будинку пухнастика абсолютно точно зробить ваше життя щасливішим.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини