Як виростити гортензію вдома в горщику: мій сад навесні буде, як в раю – сусіди побачать і будуть заздрити

Гортензію люблять за її неймовірної краси ніжні квіти. Вирощувати рослину нескладно, якщо знати певні хитрощі. Сьогодні ви дізнаєтесь, як доглядати за квіткою в домашніх умовах.

Існує близько 80 сортів гортензії, які включають як маленькі дерева, так і кущі.

Незалежно від того, росте у вас квітка в саду чи у горщику – догляд за нею однаковий і нескладний. Тож якщо ви лише вчитеся доглядати за рослинами – це ідеальний варіант.

Гортензія людить просторі приміщення з достатнім освітленням. Та воно має бути розсіяним, а не прямим. Рослина не любить протягів та різких перепадів температур.

Зимувати гортензія любить в темному та прохолодному місці. Дотримання цієї умови забезпечить цвітіння квітки в наступноу році.

Взимку не варто ясно поливати та підживлювати горщик з рослиною. А от після зимової “сплячки” її потрібно обрізати. Мова про пагони, що витягнулся та сухі частини.

Пересаджувати гортензію потрібно кожен рік. Для цього потрібно використовувати пухкий, водо – та повітропроникний грунт. Оптимальний склад ґрунту для гортензії –  це суглинок із кислою або нейтральною реакцією.

Як виростити гортензію у горщику в домашніх умовах
Як виростити гортензію у горщику в домашніх умовах

Поливати рослину потрібно відстояною водою. Мона обприскувати листя рослини, та при цьому не рекомендується бризкати на квітки – це може викликати вянення.

Влітку слідкуйте, щоб гортензія не знаходилася на палючому сонці. В домашніх умовах це означає, що з підвіконня її потрібно переставити, наприклад, на стіл. Рослина любить підвищену вологість повітря.

Якщо ви помітили, що квітку накрила сіра гниль, то це свідчить про те, що забагато вологи. В такому випадку потрібно реанімувати рослину за допомогою розчину бордоської суміші, яким її потрібно обприскувати.

Якщо гортензія почала жовтіти – це “червоний прапорець” дефіциту азоту. Також це може свідчити про ураження гортензії хлорозом. Усуньте проблеми з доглядом і ситувція виправиться.

Популярне

Подібні новини