Краще Різдвяника, а доглядати простіше: як посадити вдома гіпоестес — інструкція та поради

Ця чудова квітка прибула до нас з острова Мадагаскар або з тропічних місць Південної Африки. Популярності вона набрала завдяки строкатому яскравому забарвленню та незвичній формі у вигляді покривала.

Найбільш поширеними у нас є гіпоестес криваво-червоний та листоколосниковий. Хоча вирощують успішно й інші види та сорти.

У догляді за рослиною важливе місце займає його обрізання для підтримки декоративного естетичного вигляду рослини. Річ у тім, що нижня частина пагона після цвітіння досить швидко оголюється.

Як розмножити гіпоестес?

Навіщо вдома саджати гіпоестес: поради експертів

Якраз після обрізання, якщо на живцях є 2-3 вузли, то їх можна укорінити у воді, або у міні теплиці. Нею може бути склянка, банка чи поліетиленовий прозорий пакет.

Розмножувати рослину можна й насінням, висіваючи його прямо у ґрунт під скло або плівку.

Потім в один горщик варто посадити до 3-4 живців, щоб створити пишний кущ. Ця екзотична красуня полюбляє світло, але не прямі промені, а розсіяні. У випадку, коли світла їй не вистачає, про строкате забарвлення можна забути.

Навіщо вдома саджати гіпоестес: поради експертів

Рослина не переносить протягів, а оптимальною для неї є навколишня температура  +22…+25° влітку та +17…20 у холодну пору року.

Вибагливою вона є до вологості повітря, тому чим частіше ви будете її обприскувати, тим краще.

Пересаджують квітку потрібно 1 раз на рік у такий субстрат: 2 частини листкової землі та по 1 частині річкового піску, торфу та перегною. На дно горщика покладіть добрий шар дренажу.

Поливати необхідно помірно теплою відстояною водою.

Стосовно підживлювання. Ця рослина полюбляє калій. Тоді її забарвлення буде яскравим, а от від азоту у надмірній кількості краще відмовитися.

Головними ворогами гіпоестесу є павутинний кліщ, тля та борошнистий червець.

Популярне

Подібні новини