Як ворожити на Різдво 2023: коли та як можна дізнатись свою долю. 7 популярних способів зазирнути в майбутнє

Довгоочікуване свято Різдва приносить із собою не тільки радість і тепло, а й зворушливу атмосферу загадок і передбачень. І багато хто чекає цього дня, а точніше ночі, щоб зазирнути у своє майбутнє.

Різдво Христове – одне з великих релігійних свят, яке сповнене різноманітними обрядами та ритуалами, що надають цьому часу особливого колориту. Один із них – увечері напередодні свята, у Святвечір, необхідно накрити стіл, на якому стоятимуть 12 страв.

Проте існують й інші традиції, які не схвалюють церковнослужителі. Одна з них – ворожіння, оскільки різдвяна ніч вважається магічною. І багато хто прагне зазирнути в майбутнє та розгадати таємниці своєї долі. Це особливо актуально для дівчат, які бажають дізнатися, чи чекає на них весілля і хто буде їхнім нареченим.

Гадання на долю

  • Одним із найпопулярніших різдвяних ворожінь є використання яблук. Після святкової вечері розріжте яблуко навпіл. Якщо всередині знаходиться зірочка з насінням правильної форми, це може слугувати знаком дуже щасливого наступного року для того, хто проводить ворожіння.
  • Візьміть свою каблучку і підвісьте її на нитці. Дайте каблучці злегка хитнутися. Якщо вона починає рухатися, ніби окреслюючи коло, це може бути знаком того, що незабаром у вас відбудеться знакова подія. Якщо каблучка коливається взад-вперед, очікуйте на зміни.
Різдвяна ніч вважається магічною
Різдвяна ніч вважається магічною

Гадання на нареченого

  • Ще одним цікавим ворожінням є те, що пов’язане зі сновидінням про кохання. Перед сном з’їжте що-небудь солоненьке і в жодному разі не пийте воду. Перед тим, як лягти спати, потрібно біля ліжка поставити чашку з водою і вимовляти: “Суджений, ряджений, прийди до мене і дай напитися”. Вранці, коли прокинетеся, не встаючи з ліжка і ні з ким не розмовляючи, згадайте свій сон. Згідно з повір’ям, той, кого вона побачить уві сні, і стане її обранцем.
  • У ніч з 24 на 25 грудня, рівно опівночі вийдіть на вулицю. У першого зустрічного чоловіка запитайте ім’я. Як його звуть, так зватимуть і вашого майбутнього чоловіка.
  • Напишіть на невеликих листочках паперу чоловічі (жіночі) імена – на кожному по одному. Згорніть їх у трубочки, перемішайте і покладіть під подушку. Вранці після пробудження мовчки дістаньте будь-який папірець з ім’ям. Яке ім’я на ньому написано, так зватимуть хлопця (відповідно, дівчину), з яким (якою) ви познайомитеся наступного року.
  • Візьміть вашу каблучку, підвісьте її на нитку і злегка розгойдайте, тримаючи над правою долонею. Якщо каблучка на нитці почне здійснювати кругові рухи, це може вказувати на наближення вашої зустрічі з майбутнім обранцем або обраницею.

Гадання на стать дитини

  • Сядьте перед дзеркалом, утримуючи за мотузочку прив’язаний до неї ключ або каблучку. Уявіть своїх майбутніх дітей і прошепотіть своє запитання про стать. Якщо ключ (каблучка) почне обертатися вправо – буде хлопчик, вліво – дівчинка.

Хочете вірте, а хочете – ні…

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини