“Не має кипіти, має тремтіти”: кухарка назвала головну умову приготування смачного холодця. Це так просто?

Одна з найпопулярніших страв на будь-якому святковому столі – холодець. Розповідаємо про головні поради, які приготувати холодець дійсно смачним та апетитним.

Будь-яка господиня або господар, коли справа доходить до приготування святкового столу, хочуть здивувати своїх гостей. Якщо одним вдається легко та швидко приготувати холодець, то інші витрачають буквально всі сили та нерви на те, аби впоратись із задачею. Розповідаємо про основні причини, чому закуска може не застигнути та ділимось секретом, як приготувати холодець смачним.

Як приготувати холодець

Кулінарна блогерка Валентина Кущ на своїй Інстаграм-сторінці поділилась основними порадами, як обирати м’ясо для страви. За словами експертки, це найголовніша частина всього процесу. Кущ розповіла, що колаген відіграє ключову роль в тому, як швидко холодець застигає. Найбільше цієї речовини міститься у хрящах і сполучних тканинах. Крім того, з віком в організмі тварини колагену стає більше. Звідси висновок: м’ясо потрібно брати “доросле”.

Кулінарна блогерка розповіла про основні поради, як приготувати холодець смачним
Кулінарна блогерка розповіла про основні поради, як приготувати холодець смачним

Коли ви обрали м’ясо, його обов’язково потрібно замочити у холодній воді на 8-10 годин. За цей час треба декілька разів поміняти воду. Далі починайте варити бульйон. Після закипання “перший бульйон” потрібно злити. Далі знову поставте м’ясо на вогонь до закипання, а потім зменште інтенсивність вогню.

“Дуже важливо – холодець не має кипіти, інакше буде мутний. Він має тремтіти. Варимо 6–12 годин”, – дала пораду кулінарка блогерка Валентина Кущ.

Також, зазначає експертка, важливо не залишати на поверхні бульйону піну – вона може зробити готову закуску некрасивого кольору. Одразу ж збирайте так званий “шум”, коли побачите його.

Кулінарна блогерка розповіла про основні поради, як приготувати холодець смачним
Кулінарна блогерка розповіла про основні поради, як приготувати холодець смачним

Для того, аби зрозуміти, чи готовий холодець до того, аби поставити його у холодильник до повного застигання, можна скористатись лайфхаком. Вказівний палець змастіть невеликою кількістю бульйону та зачекайте буквально хвилину. Потім іншим пальцем торкніться вказівного – якщо вони липнуть одне до одного, закуска готова до охолодження.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини